TV4-profilen Jenny Alversjö, 46, är ett välbekant ansikte för Nyhetsmorgon-tittarna. I höstas försvann hon hastigt från morgonshowen och strax därefter kom förklaringen till detta. Den folkkära programledaren hade drabbats av en hjärnblödning. Vägen tillbaka var lång och tuff men efter en sjukskrivning på nästan tre månader var Jenny redo att återvända till sitt jobb.

Efter comebacken i Nyhetsmorgon verkade det som att Jenny var helt återställd men under våren har hon tvingats genomgå ytterligare två operationer.

”Jag närmar mig! Och allt har gått bra, jag kämpar på!”, skrev hon i ett meddelande till Aftonbladet i samband med det senaste ingreppet, som ägde rum tidigare i maj.

Tittarnas ord efter comebacken

Jenny Alversjö är numera tillbaka i Nyhetsmorgon och det råder ingen tvekan om att hon är tacksam inför att kunna återgå till det normala. Även TV4-tittarna är väldigt glada över att ha tillbaka Jenny i rutan.

”Man blir glad att se dej Jenny efter all skit du gått igenom”, skrev en person i en kommentar på Jennys Instagram-konto efter den senaste comebacken.

”Kul att se dig i rutan igen Jenny! Du är ett riktigt proffs”, hälsade en annan.

Jennys skräck efter insikten

Trots att Jenny alltid är pigg och glad i Nyhetsmorgon har den senaste tidens händelser såklart varit enormt påfrestande. Nu väljer TV4-profilen att öppna upp sig om detta i en krönika i Damernas värld. Jenny funderar mycket på vad som hade kunnat hända om hon inte hade tagit sig till sjukhuset.

”Tänk om jag INTE hade åkt in? En plötslig hjärnblödning kan sluta hursomhelst och oddsen är sällan på patientens sida”, skriver hon.

Jenny delar även med sig av en viktig insikt hon har fått sedan hon drabbades av stroken.

”Vi behöver inte det dyraste, bästa, snyggaste och trendigaste. Det räcker med … ja, att vi mår bra. Även i dag”, skriver Jenny Alversjö och fortsätter sedan:

”Ingenting är livsviktigt utom just att vi lever. Det är så basic att vi glömmer det av bara farten”.

Foto: TT

Text: Jonna Axelsson

LÄS MER: 

Jenny Alversjös nya glädjande besked efter stroken

Efter läkarnas upptäckt – Jenny Alversjö har opererats igen

Jenny Alversjös besked efter comebacken i Nyhetsmorgon

Mest läst