Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Jeremy Clarksons vändning
– ilskan mot Greta Thunberg

19 okt, 2020 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Top gear-ikonen Jeremy Clarkson har ändrat uppfattning om global uppvärmning, och håller nu med om att det pågår en klimatkris i världen.
Vad han inte ändrat uppfattning om är dock svenska miljökämpen Greta Thunberg, som han tycker är lika irriterande som prinsessan Meghan.
”Varenda gång Greta Thunberg dök upp på tv:n kände jag ett akut behov att köpa ännu en värmare till uteplatsen”, skriver Clarkson i The Sun.
Annons

Tidigare Top Gear-programledaren Jeremy Clarkson, 60, är inte känd för sitt engagemang i miljörörelsen – snarare tvärtom.

Länge har profilen varit en klimatförnekare, och gjort sig lustig över Greta Thunbergs kamp för att rädda miljon.
– Jag planterar tusentals träd varje år och jag tänker inte låta Greta Thunberg mästra mig, hon gör inte ett skit förutom att vifta med armarna, har han sagt till Yorkshire Post.

Men nu har Jeremy Clarkson insett att klimatkrisen är på riktigt, efter att ha besökt en helt uttorkad sjö under en resa i Kambodja.

– Det var första gången jag måste erkänna att global uppvärmning faktiskt existerar. Det var alarmerande, verkligen alarmerande, säger Clarkson.

Greta Thunberg irriterad Jeremy Clarkson

Han är dock fortfarande inget fan av Greta Thunberg, även om han numera tror på hennes sak.

I en krönika för The Sun skriver Clarkson: ”Varenda gång Greta Thunberg dök upp på tv:n kände jag ett akut behov att köpa ännu en värmare till uteplatsen”.

Greta Thunberg går på Jeremy Clarksons nerver.

Programledaren irriterar sig också på prinsessan Meghan, trots att denne lämnat landet och flyttat till USA.

”När Meghan Markle sade till mig att lämna bilen hemma ville jag skjuta en isbjörn rakt i ansiktet", skriver han i samma krönika för tidningen.

Läs mer:

Annons