Jessica Almenäs syns i OS-studion och snart i Över Atlanten.

TT
Jessica Almenäs
0:57

Efter reklamen: Jessica Almenäs

(0:57)

Slå på ljud

Jessica Almenäs är nu aktuell i tv-rutan som en av programledarna för OS på Kanal 5 och Discovery+ med sitt program OS-kväll med Almenäs. Hon är också med i årets säsong av Över Atlanten tillsammans med bland andra Marko ”Markoolio” Lehtosalo, Özz Nûjen och Eva Röse. Den tredje säsongen har premiär 3 augusti på streamingtjänsten och 30 augusti på Kanal 5.

Jessica Almenäs blev blind – efter misstaget i direktsändning

Livet som trebarnsmamma

Hon är också mamma till tre barn: sönerna Sam, Dylan, och Jack. Till Hälsoliv berättar programledaren hur mammalivet är.

– Det är verkligen härligt. Jag har spridit ut mina barn. Den äldsta är 16, den minsta fyra. Det är både den ena och den andra utmaningen. Att vara idrottsmamma är väldigt roligt och jag älskar att följa med på matcher och cuper. Min äldsta spelar handboll. Mellankillen kör friidrott och ridning och Sam har provat på basket. Jag hoppas få in honom på det spåret, säger Jessica Almenäs, som själv har en stor kärlek till sporten, i intervjun.

Jessica Almenäs, sambon Patrik Fahlgren och barnen Jack, Dylan och Sam.

Jessica Almenäs, sambon Patrik Fahlgren och barnen Jack, Dylan och Sam.

TT

Lyckan efter flytten till villa

Hon och pojkvännen Patrik Fahlgren flyttade för ett par år sedan ut från Stockholms innestad till en villa i Bromma. Det är ett val som familjen inte ångrar ett dugg.

– Jag tycker det är helt underbart, verkligen magiskt. Under pandemin har jag uppskattat extra mycket att vara i trädgården. Att behöva sitta med barnen i lägenhet i Stockholm hade varit en mardröm. Där är det ett projekt att ta sig till en park. Först packa och väl där behöver någon kissa och man får gå hem igen, säger Jessica Almenäs.

Tv-kvinnornas bortglömda karriärer – innan de blev programledare

I villan får barnen gott med utrymme att leka och aktivera sig.

– I huset är det bara att öppna ytterdörren och gå ut. Mellankillen springer runt och hjular och hoppar hinder. Den stora spelar tv-spel och fotbollsmatcher. Den lille leker och busar runt. Själv kan jag jobba eller bara hänga. Den här årstiden tar jag vara på de små stunderna. Är det sol kan jag sitta ute och dricka kaffe en halvtimme.

Mest läst