Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jessica Anderssons son har vuxit upp – så ser han ut i dag

06 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Så länge Jessica Andersson har varit känd har sonen Liam varit med henne – när hon slog igenom i Fame Factory var hon nämligen gravid.
Nu har sonen hunnit fylla 18 år och har börjat gå i mammas fotspår.
Så här ser Jessica Anderssons son ut i dag!
Annons
TV: 7 kändisbarn som har vuxit uppBrand logo
TV: 7 kändisbarn som har vuxit upp

Jessica Andersson, 47, slog igenom i TV3-programmet Fame Factory 2002. När hon medverkade i Bert Karlssons musikdokusåpa var hon 29 år och gravid med sonen Liam, som hon fick med exet och musikern Jonas Erixon.

Mycket har hunnit hända sedan dess – sonen Liam har hunnit växa upp och bli myndig, och nu tävlar Jessica Andersson i Melodifestivalen för åttonde gången med låten Horizon i årets första deltävling.

– Först när jag tackade ja till det här så tänkte jag att jag har en viss rutin, det är ändå min åttonde gång. Men sen, med den här pandemin som fortsätter så har jag ingen rutin att luta mig tillbaka mot. Det är nya förutsättningar och att jag är veteran i sammanhanget hjälper inte så mycket. Det känns pirrigare på något sätt i år, säger Jessica Andersson till Expressen.

Annons

Jessica Anderssons son var med redan i Fame Factory

Ända sedan han låg i hennes mage har han varit med mamma under musikkarriären – både på och vid sidan om scenen. I Fame factory var många skeptiska till att Jessica Andersson skulle satsa på musikkarriären med en bebis på väg, men hon struntade i kritiken och tog sig långt i tävlingen.

Jessica Andersson i Fame Factory. Foto: Youtube.

Därefter bildade hon gruppen Fame med Fame factory-vinnaren Magnus Bäcklund, och de vann Melodifestivalen.

Jessica Andersson med sonen Liam december 2002..

Under sin karriär har Jessica Andersson varit med på ett otaligt antal Diggiloo-turnéer, där sonen följt med och rest runt om i landet med mamma.

Annons
2008 var familjen på Kolmården.

När Jessica Andersson tävlat i Melodifestivalen har det också varit självklart att Liam ska sitta i publiken och heja – nu senast när hon tävlade med låten Party voice 2018. Då fick han sällskap av bonuspappan Johan Malm, som Jessica Andersson varit tillsammans med sedan 2017.

Jessica Andersson med sonen Liam Erixon och kärleken Johan Malm 2018.

Liam Erixon sjöng med mamma Jessica på barngala

Året därpå uppträdde Liam med sin mamma på Tillsammans för världens barn-galan, där de två sjöng en duett ihop. Då hade de redan sjungit tillsammans på en Diggiloo-spelning sommaren innan också.

Annons
Jessica Andersson och Liam Erixon på repetition inför galan 2019.

Liam Erixon vill nu gå i mammas fotspår och satsa på en musikkarriär.

– Jag festar inte så mycket. Faktiskt inte. Inte mina kompisar heller, så jag gör musik med dem, har han sagt i en intervju med Aftonbladet.

När Liam fyllde 18 år i oktober hyllades han av sin mamma med ett inlägg på Instagram.

”Jag är så vansinnigt stolt över dig och den fina människa du är .. Lite knasigt egen.. empatisk ,ambitiös med ett hjärta av guld! Kan inte med ord beskriva hur mycket jag älskar dig!Du är min skatt , min största kärlek i livet .. mitt allt”, skrev hon bland annat, tillsammans med emojihjärtan.

Läs mer:

Se också: Här är kändisarna som skaffat barn på egen handBrand logo
Se också: Här är kändisarna som skaffat barn på egen hand
Annons