Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Joe Bidens dotter Ashley tokhyllas efter segerdansen

09 nov, 2020 
AvElin Jonsson
Fotograftt
Se Ashley Bidens hyllade segerdans här!
Familjen Biden – med numera presidenten Joe i spetsen har varit i strålkastarljuset en hel del den senaste tiden. Men en som hållit sig under radarn är ena dottern Ashley Biden som varit en doldis fram tills nu. Hennes segerdans har nämligen fått internet att koka över de senaste dagarna. Se den här!
Annons
Jill och Joe Bidens gripande kärlekshistoria - så träffades paretBrand logo
Jill och Joe Bidens gripande kärlekshistoria - så träffades paret

Efter att Jill Biden och Joe Biden kilat stadigt i sex år, fick de dottern Ashley Biden. Ashley Biden som idag är 39 år, är Jill Bidens förstfödda, och Joe Bidens fjärde och därmed yngsta barn.

Men pappa Joe Bidens liv har kantats av katastrofer. Strax innan det att Jill och Joe möttes hade Joe förlorat sin fru Neilia och ettåriga dottern Naomi i en hemsk bilkrasch. Och 2015 avled en av hans två söner Beau i en hjärntumör, han blev 46 år gammal.

Efter tragedin – familjen kunde bli hel igen

Men när Jill Biden dansade in i Joe Bidens liv, kunde han sakta men säkert bygga upp sig från sorgen och i sina memoarer Promises to Keep från 2008 skrev han om sin nuvarande hustru Jill:

”Hon gjorde det möjligt för mig att tänka att min familj kunde bli hel igen”.

Mamma Jill har även talat ut i magasinet Delaware Today om dottern och brödernas relation:

– Från det att hon föddes, har hennes bröder sett efter henne. Och hon har alltid sett upp till dem. Hon följde efter dem överallt, och de tog med henne överallt, säger mamma Jill om dottern.

Annons

”Måste stå upp för alla som bli orättvist behandlade”

– Min pappa har lärt mig att tystnad är att göra ingenting. Och att jag måste stå upp för alla som blir orättvist behandlade. Det har hängt med mig genom hela vuxenlivet, och det är hela grundprincipen för mitt yrkesliv idag, säger Ashley själv i intervjun med Delawere Today.

Förutom att hon till stor del följt med sin pappa Joe Biden under hans kampanj senaste tiden, har Ashley Biden engagerat sig för bland annat kriminalvårdsreform i USA och jobbat i många år på Delaware Center for Justice som bland annat arbetar hårt för att bli av med dödstraff.

Ashley Biden åkte fast för marijuanainnehav

Ashley själv har väl haft en någorlunda turbulent barndom, och ett par tuffa ungdomsår där hon bland annat åkte fast för narkotikainnehav som 18åring, och hamnade i gruff med polisen ett par år senare.

– Det spelar ingen roll om det handlar om att komma över fängelsedomar eller dåliga beslut, jag själv har också tagit många sådana, eller om man kämpar med sorgen efter ett syskons död, man kan ta sig framåt och bli bättre, säger hon i intervjun och fortsätter:

Annons

– Det handlar om hopp och möjligheter. Jag har det här jobbet för att vårt system inte fungerar. Massinspärrning är inte svaret.

Se hyllade dansen här!

Men just nu kokar inte internet på grund av hennes fina engangemang för de mer utsatta i samhället. Utan nu går folk fullkomligt bananas över hennes söta segerdans för pappa Biden när han härom dagen blev framröstad till USA:s nya president.

”Vi är alla Ashley Biden ikväll”, skriver en, varpå en annan undrar: ”Har någon kollat om Ashley Biden fortfarande dansar?”.

Här släpper Bidens dotter Ashley loss på scen - hyllas för dansenBrand logo
Här släpper Bidens dotter Ashley loss på scen - hyllas för dansen

LÄS MER:

Annons