Joel Kinnaman och Kelly Gale.
7 svenskar som är heta i Hollywood
1:56

Efter reklamen: 7 svenskar som är heta i Hollywood

(1:56)

Slå på ljud

Vattnet plaskar och människor sorlar.

Bakgrundsljudet låter väldigt lockande när Femina talar i telefon med Joel Kinnaman. Han och fästmön Kelly Gale befinner sig hos vänner i Malibu och njuter av det fina Kalifornienvädret.

– Om Kelly och jag ska gifta oss? Javisst. Det är ju därför man förlovar sig, säger Joel Kinnaman.

Anledningen till att vi talas vid är den nya säsongen av TV-serien ”In Treatment”. Den visades i tre säsonger 2009-2010. Då utspelades den i New York och Gabriel Byrne spelade en terapeut som dels talade med några återkommande patienter, men som också själv öppnade sig för en vän.

Joel Kinnaman och Kelly Gales visar upp sin förlovningslycka

Joel Kinnamans nya roll

Handlingen i säsong fyra är nu flyttad till Los Angeles, och ny terapeut är Brooke, spelad av Uzo Adubo. Som hennes pojkvän Adam möter vi Joel Kinnaman. Precis som tidigare ägnas seriens korta (cirka 25 minuter) avsnitt dels till att terapeuten talar med några patienter, dels att hon själv i samtal med en väninna talar ut om sina problem. Adam dyker regelbundet upp i de avsnitt som ägnas åt Brooke.

– Jag gillade originalet. Dom skickade manuset till den nya säsongen till mig och vi kunde pussla in inspelningen mellan inspelningen av serien ”For all mankind”. Uzo är en fantastisk skådespelare, och det är så oerhört välskrivet. Och killen jag spelar är inte direkt en alfahanne, livet har inte blivit som han hoppats. När skådespeleri inte funkar är det ett oerhört smärtsamt yrke. Man är beroende av att någon annan bjuder upp till dans. Alla har perioder då det inte går så bra som man hoppats.

Därför behöll Cleo Kinnaman efternamnet – efter skilsmässan från Joel

Han säger att han själv har gått i terapi, men inte under några längre perioder. Det har blivit när det funnits specifika saker som hänt och som han känt att det funnits behov att tala om.

– Alla mår bra av att tala med någon utomstående.

Terapi en självklarhet för Joel Kinnaman

Han har på sitt sätt alltid haft terapin med sig i livet, eftersom hans mamma Bitte är terapeut.

– Jag har vuxit upp med den typen av självrannsakan och självkritik. Och det där har hjälpt mig mycket. Jag har haft det med mig från modersmjölken.

– När jag hamnade i trubbel när jag var yngre så hade jag samtal med mamma, där vi gick på djupet och letade efter de underliggande orsakerna. Självkritik har hjälpt mig mycket, och jag jobbar alltid på det.

Joel Kinnaman och fästmön Kelly Gale.

Birdie Thompson

För sex år spelade Joel Kinnaman mot bl a Margot Robbie och Will Smith i actionfilmen Suicide Squad. Den gick bra på biograferna, Margot Robbie fick göra en spinoff med Birds of Prey: And the fantabulous emanciptation of one Harley Quinn, men filmen fick rätt tuff kritik av recensenterna. Nu kommer en uppföljare, The Suicide Squad (notera den lilla men betydelsefulla skillnaden i titlarna) med delar av samma skådespelarskara. Dock är Will Smith inte med denna gång, men man har fått ett nytt toppnamn i Idris Elba.

Barnen i Mitt liv som hund har vuxit upp – så ser de ut nu

Joel Kinnamans val för privatlivet

Filmen har regisserats av James Gunn, som gjort sig känd för att kunna blanda action och humor på ett tilltalande sätt. Han hade även skrivit manuset till den förra filmen, men nu har han också tagit över regin. Joel säger:

– Det är en helt annan film, väsensskild från den förra. Det är en mera komisk film, även om den har allvar och rörande moment.

– Han är ju komiker, han har en sådan säkerhet. Jag skrattade högt när jag läste manuset, varje sida var rolig. Och jag tänkte att så här roligt kommer det inte att bli sen, det är ju en storbudgetfilm där det inte tillåts. Men James har en unik position, han har haft sån framgång att dom ger honom fria händer.

Joel Kinnaman var tidigare gift med Cleo Wattenström, men de skilde sig för tre år sedan. Sedan en tid tillbaka är han tillsammans med den svensk fotomodellen Kelly Gale. De förlovade sig tidigare i år. Bröllop ska det bli, men datum är inte officiellt. Och det lär bli privat – Joel vill gärna hålla privatlivet privat.

– Jag läser inte det som skrivs om oss. Och folk som känner mig vet att de inte ska visa oss det som skrivs. Det heter ju ”ignorance is bliss”.

Cleo Kinnamans reaktion på Joel och Kelly Gales förlovning

Mest läst