Johan Glans spelar i julkalendern Mirakel.

Johan Glans är en av landets mest populära komiker – och en av de överlägset mest framgångsrika rent ekonomiskt.

Komikern har tidigare haft flera slutsålda humorshower, spelat roller i Kvarteret Skatan och Swedish Dicks, dragit hem skratt i Parlamentet och tävlar just nu för andra gången i På Spåret. Samtidigt är han nu aktuell med en roll i årets julkalender, Mirakel.

Och Glans välfyllda cv visar sig också i boksluten för hans företag. Johan Glans AB omsatte 2017 31,4 miljoner kronor, och har de senaste året gjort ett sammanlagt resultat på 25 miljoner kronor. När han gjorde ett resultat på 2,5 miljoner kronor 2019 valde Glans att ta en utdelning på 400 000 kronor. Han har tillgångar på 49,6 miljoner kronor i företaget, skriver Expressen. Trots det har han bara deklarerad en förvärvsinkomst på närmare 750 000 kronor.

Johan Glans är ointresserad av pengar

I en intervju med DI Weekend 2018 konstaterade Johan Glans att han aldrig haft som mål att tjäna mycket pengar – han har bara velat ha kul på jobbet.

– Det var ju inte meningen att jag skulle tjäna så mycket pengar som jag har gjort i livet. Jag har aldrig ens drömt om det, att tjäna massa pengar. Jag har bara dragit mina skämt och så kastar folk pengar på mig, sade Johan Glans i en intervju med DI Weekend.

Han har inte heller några tankar på att investera vidare sina pengar, och syssla med aktier och fastigheter. I stället ser han sina pengar som ett sätt att slippa oroa sig.

– Men det är ju så fruktansvärt tråkigt. Hade jag velat hålla på med sådant hade jag ju jobbat med det. Det bästa med att tjäna pengar, är att pengar ”försvinner”. Det är som vatten i kranen, vi vaknar inte varje morgon och tänker ’nu är det dags att fixa vatten till veckan’, i stället finns det alltid där. Jag köper mig fri från stress.

Läs mer:

Allt du behöver veta om årets På Spåret

Kolla in trailern för Mirakel – årets julkalender i SVT

Utvald läsning

Femina