Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

John Travoltas starka ord till sonen efter mammans död

23 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografSpeed Media/Shutterstock
John Travolta har inte haft ett lätt liv, där han förlorat både sin flickvän, son och fru i olika sjukdomar.
Nu berättar han ärligt om hur han möter sin 11-åriga sons sorg, ett år efter hustrun Kellys död.
– Han sa: ”Eftersom mamman gick bort så är jag rädd att du också ska göra det”.
Annons
Så stöttar du någon i sorgBrand logo
Så stöttar du någon i sorg

John Travolta har gått igenom många tragedier i livet. Först förlorade han flickvännen Diana Hyland, som gick bort i bröstcancer bara 41 år gammal. När han sedan slog sig till ro med hustrun Kelly Preston hade skådespelaren nog sett framför sig hur de två skulle tillbringa livet tillsammans och få se sina barn bli vuxna.

Men 2009 drabbades Travolta och hans familj av en förkrossande tragedi, när äldsta sonen Jett gick bort under en familjesemester på Bahamas, bara 16 år gammal. Det visade sig att han drabbats av ett dödligt slaganfall, till följd av sjukdomen Kawasaki, som han lidit av sedan tidig barndom.

John Travolta och hustrun Kelly Preston.

En sådan sorg är mer än nog för vem som helst, men bara 11 år senare drabbades familjen av nästa tragedi. I juli 2020 gick hustrun och mamman Kelly Preston bort i sviterna av bröstcancer, efter att ha varit svårt sjuk i två år.

Annons

John Travoltas svåra diskussioner med sonen

I en intervju med Kevin Hart i Hart to heart berättar John Travolta om de hemsk händelserna, och hur han kämpat för att prata om familjesorgerna med sina två barn som han har kvar – dottern Ella Bleu, 21, och sonen Benjamin, 11. Framförallt är det den yngsta sonen som har behövt stöd och diskutera döden med sin pappa.

– Han sa: ”Eftersom mamman gick bort så är jag rädd att du också ska göra det”. Och jag sa: ”Men det är en helt annan sak”, och förklarade skillnaderna i min livslängd och hennes begränsade liv, säger John Travolta i Hart to heart.

Skådespelaren berättar att han valde att ha en ärlig inställning till sonens funderingar, och trots hans ringa ålder vara realistisk kring dödlighet.

– ”Men vet du vad Ben? Du har alltid älskat sanningen, och jag ska berätta för dig om livets sanning. Ingen vet när de kommer försvinna eller när de kommer stanna. Din bror lämnade när han var 16. Det är för ungt. Din mamma lämnade vid 57, det var för ungt. Men vem kan säga något? Jag skulle kunna dö imorgon, det kan vem som helst. Det är en del av livet. Man vet inte exakt, man får bara göra det bästa man kan för att leva så länge som möjligt”.

Källa: Sheknows.

Annons