1:19

Efter reklamen: Så stöttar du någon i sorg

(1:19)

John Travolta har gått igenom många tragedier i livet. Först förlorade han flickvännen Diana Hyland, som gick bort i bröstcancer bara 41 år gammal. När han sedan slog sig till ro med hustrun Kelly Preston hade skådespelaren nog sett framför sig hur de två skulle tillbringa livet tillsammans och få se sina barn bli vuxna.

Men 2009 drabbades Travolta och hans familj av en förkrossande tragedi, när äldsta sonen Jett gick bort under en familjesemester på Bahamas, bara 16 år gammal. Det visade sig att han drabbats av ett dödligt slaganfall, till följd av sjukdomen Kawasaki, som han lidit av sedan tidig barndom.

John Travolta och hustrun Kelly Preston.

Rights Managed

En sådan sorg är mer än nog för vem som helst, men bara 11 år senare drabbades familjen av nästa tragedi. I juli 2020 gick hustrun och mamman Kelly Preston bort i sviterna av bröstcancer, efter att ha varit svårt sjuk i två år.

Bilden på Ella Bleu Travolta visar likheten med mamma Kelly – i samma ålder

John Travoltas svåra diskussioner med sonen

I en intervju med Kevin Hart i Hart to heart berättar John Travolta om de hemsk händelserna, och hur han kämpat för att prata om familjesorgerna med sina två barn som han har kvar – dottern Ella Bleu, 21, och sonen Benjamin, 11. Framförallt är det den yngsta sonen som har behövt stöd och diskutera döden med sin pappa.

– Han sa: ”Eftersom mamman gick bort så är jag rädd att du också ska göra det”. Och jag sa: ”Men det är en helt annan sak”, och förklarade skillnaderna i min livslängd och hennes begränsade liv, säger John Travolta i Hart to heart.

John Travolta om att visa upp dottern Ella: ”Talang och skönhet”

Skådespelaren berättar att han valde att ha en ärlig inställning till sonens funderingar, och trots hans ringa ålder vara realistisk kring dödlighet.

– ”Men vet du vad Ben? Du har alltid älskat sanningen, och jag ska berätta för dig om livets sanning. Ingen vet när de kommer försvinna eller när de kommer stanna. Din bror lämnade när han var 16. Det är för ungt. Din mamma lämnade vid 57, det var för ungt. Men vem kan säga något? Jag skulle kunna dö imorgon, det kan vem som helst. Det är en del av livet. Man vet inte exakt, man får bara göra det bästa man kan för att leva så länge som möjligt”.

Källa: Sheknows.

Mer läsning

Femina