Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Jonas Karlssons fina kärlekshistoria med hustrun

09 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Jonas Karlsson är en av Sveriges mest älskade skådespelare, och numera även författare.
Genom alla år i rampljuset har han haft hustrun Hanna vid sin sida, som han också har tre döttrar tillsammans med.
– En av de stora grejerna för mig är att min fru är min bästa vän, har Jonas Karlsson sagt till Aftonbladet.
Annons
5 skådisar som har varit gifta både på film och i verklighetenBrand logo
5 skådisar som har varit gifta både på film och i verkligheten

Med över 30 år i rampljuset är Jonas Karlsson, 51, minst sagt en av Sveriges mest älskade skådespelare. Han har imponerat på teaterscenerna, spelat i filmer som Quick, Livet är en schlager och Lasse-Majas detektivbyrå, och har också en återkommande roll i Beck. Utöver sin långa skådespelarkarriär är Jonas Karlsson också en omtyckt författare, som släppt flera böcker och novellsamlingar.

Trots den långa tiden i rampljuset har Jonas Karlsson valt att hålla sitt familjeliv privat för det mesta, men under hela karriären har han levt med samma kvinna – hustrun Hanna Holmqvist Karlsson, 50. De två träffades redan när de var 22 och 23 år gamla och sysslade med teater, och har sedan dess hållit ihop och är lyckligt gifta efter alla år.

Annons

– Vi är lyckliga nog att ha kunnat följa varandra i alla förändringar. Vi är ju helt andra människor än när vi började träffas, eftersom vi bara var 22-23 år då. Vi höll på med teater båda två, och nu är hon kommunikatör, till exempel. En relation bygger ju på andra saker nu när vi är äldre och har tre barn ihop. Vi har gått åt olika håll, men passar ändå ihop, berättade Jonas Karlsson i en intervju med Aftonbladet 2015.

Hemligheten bakom Jonas Karlssons lyckade äktenskap

Att de fungerat ihop så länge tror Jonas Karlsson beror på att de har en stark vänskapsrelation i grunden.

– En av de stora grejerna för mig är att min fru är min bästa vän, den som jag tycker att det är roligt, intressant och spännande att prata med. Vi har fortfarande en massa att diskutera. Men de som växer ifrån varandra och delar på sig, det är väl fine, ibland gör människor det.

Hanna Holmquist Karlsson och Jonas Karlsson på Guldbaggegalan 2022.

Paret har tre döttrar tillsammans – Julia, 20, Sofia, 16, och Cecilia, 13. I intervjun från 2015, när barnen var yngre, konstaterade han att barnen inte varit särskilt engagerade i hans offentliga karriär.

– Jag tror att de är ganska stolta över mig. Jag håller en ganska låg profil och tror inte jag har gjort bort mig. Än! Fast de är inte jätteintresserade heller. Om jag frågar om de vill komma på en föreställning frågar de hur lång den är och om de får ta med en kompis.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons