Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kalle Moraeus har bytt bana helt – lämnat musikeryrket

19 mar, 2021 
AvAino Oxblod
FotografSVT.
Kalle Moraeus har lagt fiolen på hyllan och helt sadlat om från musikeryrket.
Efter pandemins intåg har Kalle Moraeus gått och blivit kock i stället, och inte spelat en ton sedan september.
– Mitt yrke finns ju inte just nu, musiker och artist. Det är ju nedlagt, säger han i Carina Bergfeldt.
Annons
Kalle Moraeus: ”Jag har inte tagit en ton"Brand logo
Kalle Moraeus: ”Jag har inte tagit en ton"

Kalle Moraeus är en av många artister och musiker som har drabbats hårt av coronapandemin, då alla konserter och evenemang är inställda på obestämd tid.

Men medan många av hans kolleger försöker hanka sig fram med sina kreativa yrken ändå, så har Kalle Moraeus valt en helt annan inställning – han har lämnat sitt yrke och sadlat om.

I Carina Bergfeldt på SVT berättar Moraeus nu om beslutet att välja något nytt att försörja sig på.

– Nu har vi ju hamnat i en situation som är... mitt yrke finns ju inte just nu, musiker och artist. Det är ju nedlagt. Jag har spenderat hela mitt vuxna liv åt att gå omkring och tänka på ”vad skulle hända om jag skulle förlora ett finger eller bli sjuk så jag inte kan spela mer, vad ska jag göra?” Och så händer det. Jag blir alltså helt ifråntagen hela min försörjning, säger Kalla Moraeus i SVT-programmet.

Kalle Moraeus sadlade om när hans yrke försvann

Efter att ha funderat över vad han skulle kunna ersätta sin förlorade inkomst med så kom han på att han har en till passion i livet utöver musiken – och det är matlagning.

Annons

– Jag kan ju laga lite mat kan jag göra, jag älskar att laga mat och tiden bara springer iväg när jag jobbar i kök, så det fick väl bli kock då, konstaterar han pragmatiskt.

Att lägga om från musiker och artist till att bli kock verkar inte ha varit så svårt för Kalle. Snarare har han lämnat musiken bakom sig för att fokusera helt på det nya – åtminstone för tillfället.

– Jag gjorde min sista riktiga sväng i september. Sedan har jag nästan inte tagit en ton. Jag kommer av mig. Jag har ingen att spela med, jag har inte ens kommit till den här situationen att jag kan ha disciplinen att ställa mig och öva. Och gården kräver mycket tid.

Annons