5 intressanta fakta om Kamala Harris
Slå på ljud

Mayim Bialik

Mayim Bialik

The big bang theory-stjärnan är inte bara smart på tv – hon har också en egen doktorsexamen. Bialik tog sin doktor i neurovetenskap på UCLA.

Angela Merkel

Angela Merkel.

Den tyska förbundskanslern Angela Merkel kan även hon kalla sig doktor, efter att 1986 ha doktorerat med en tes inom kvantfysik.

Condoleezza Rice

Condoleezza Rice

Condoleezza Rice var den första kvinnan i USA som hade positionen som rådgivare i nationella säkerhetsfrågor (från 2001 till 2005), samt den första afroamerikanska kvinnan som blivit USA:s utrikesminister (2005 till 2009). Men Rice har till råga på det också en doktorsexamen i internationella relationer från University of Denver.

Miuccia Prada

Miuccia Prada

Kläddesignern Miuccia Prada, som både bossar över märket döpt efter hennes efternamn, och som också är creative director på Miu Miu, har även hon en doktorstitel. Miuccia Prada doktorerade i statsvetenskap på University of Milan innan hon satsade på karriären inom modebranschen.

Madeleine Albright

Madeleine Albright

Hon blev USA:s första kvinnliga utrikesminister under Bill Clinton, 1997 till 2001, efter att först ha varit FN-ambassadör. Men redan 1976 tog Albright en doktorsexamen i offentlig rätt på Columbia University i New York.

Wendy Osefo

Realitystjärnan Wendy Osefo, känd från The real housewives of Potomac är noggrann med att bli betitlad korrekt. Hon tog en doktorsexamen i offentliga relationer och samhällsutveckling på Rutgers University-Camden i New Jersey.

Mest läst