Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Kända kvinnorna som väljer bort plastikingrepp – vill åldras naturligt

12 mar, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Att hålla på med skönhetsingrepp och föryngrande metoder är inget ovanligt i kändisvärlden.
Men vissa stjärnor slår bakut mot trenden, och väljer att skippa ingreppen helt.
Här är kändiskvinnorna som vill åldras naturligt!
Annons
10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)Brand logo
10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)

Lena Endre

Skådespelaren Lena Endre har tagit ett beslut att inte ändra sitt utseende, varken med skönhetsingrepp eller ens hårfärg.

– Jag gör allt för att inte färga håret, inte lyfta mig, inte spruta in grejer i läpparna, fylla i tuttarna och fettsuga låren. Man kan tycka att kroppen är för jävla taskig i den meningen att den följer gravitationens lagar, men det är ofrånkomligt. Det är någonting fint med att faktiskt värdigt få åldras, har hon berättat tidigare för Femina.

Annons

– Visst har jag också tänkt ”ett litet lyft här bara” eller vaknat på morgonen och inte känt mig hemma i det grå men för ett tag sedan bestämde jag och en kollega att det fick vara slut med att färga året också. Jag tar gärna en roll som mörkhårig så att jag kan skylla på att jag ”behövde göra det för jobbet”, men annars försöker jag nu att göra ett slags statement.

Suzanne Reuter

Suzanne Reuter vill inte göra botox eller filler – hon är i stället stolt över sina rynkor. När hon var med i den årliga Sagolika kvinnor-kalendern var hennes krav att rynkorna inte skulle redigeras bort.

Annons

– När Suzanne sa ”Inte en rynka ska bort”, tänkte jag ”Yes, I love you”. Som fotograf och kvinna är det det enda jag vill höra. I år har jag till exempel också med min mamma i kalendern som är väldigt rynkig och den vackraste jag vet, säger fotografen Caroline Roosmark till Femina.

Amanda Peet

Hollywoodstjärnan Amanda Peet kommer aldrig operera sig, och det är för hennes döttrars skull. Även om hon inte är helt nöjd med vissa delar av sin kropp, så vill hon inte utsätta sig för riskerna med operation i onödan.

Annons

– Jag är rädd att om jag ska göra en skönhetsoperation, så kommer det bli en komplikation från ingreppen, som septisk chock. Jag skulle bli straffad för att ha varit otacksam över att ha fått leva så är länge i ett enda rynkigt stycke. Mina döttrar skulle en dag få veta att den riktiga anledningen till att jag dog var att jag frivilligt skrev in mig på ett sjukhus för att göra en valbar operation som jag inte behövde, säger hon till People.

Pink

Artisten Pink skrev ett inlägg på Twitter där hon påminde sig själv om det fina med att inte göra ingrepp.

Annons

”Kära mig, du blir äldre. Jag ser rynkor. Speciellt när du ler. Din näsa blir större. Du ser (och känns) konstig ut när du vänjer dig vid den här nya verkligheten. Men din näsa ser ut som dina barns, och ditt ansikte rynkas när du ler”, skrev hon.

Diane Keaton

Manhattan-skådespelaren Diane Keaton har helt valt bort skönhetsoperationer, och säger i en intervju med People att det är för att hon vill att hennes händer ska matcha hennes ansikte.

– Min känsla är att alla har sina händer, och händerna är alltid i ansiktet, så om händerna inte matchar ansiktet är det lite konstigt. Mina händer är händer för den ålder jag är. De har gått igenom mycket och det syns.

Annons