Kändisar som bytt namn

Med tanke på hur många kända musiker, skådespelare och tv-personligheter det finns runt om i världen är det minst sagt svårt att hitta ett originellt artistnamn.

TV: Kändisarna som plötsligt bytte namn i mitten av sina karriärer
0:49

Efter reklamen: TV: Kändisarna som plötsligt bytte namn i mitten av sina karriärer

(0:49)

Slå på ljud

De flesta väljer därför att behålla namnet de en gång äntrat rampljuset med, men det finns (som bekant) alltid undantag från regeln. Här är fem exempel på kändisar som bestämde sig för att bryta trenden och byta namn ... mitt i karriären.

Kändiskvinnorna som fick barnbarn tidigt – som också blev kända

Kändisar som ändrat namn

Victoria Adams – Posh Spice – Victoria Beckham

Victoria Adams – Posh Spice – Victoria Beckham
AFF-USA/Shutterstock

Innan medlemmarna i Spice Girls fick sina ikoniska pseudonymer gick Victoria under namnet Victoria Adams, som var hennes flicknamn. Namnet ändrades sedan till Posh Spice och i dag är Victoria känd under namnet Victoria Beckham.

Onika Tanya Maraj – Nicki Maraj – Nicki Minaj

Onika Tanya Maraj – Nicki Maraj – Nicki Minaj
Jennifer Graylock

Många känner till bytet från födelsenamnet Onika Tanya Maraj till det ikoniska artistnamnet Nicki Minaj, men få vet att Minja faktiskt inledde sin karriär under ett annat namn… Till en början behöll stjärnan nämligen sitt efternamn från födseln och kallade sig Nicki Maraj, för att senare göra den subtila förändringen från Maraj till Minaj.

Katie Holmes – och 7 andra kändisar som rockat både långt och kort hår

Karen Lucille Hale – Lucy Kate Hale – Lucy Hale

Karen Lucille Hale – Lucy Kate Hale – Lucy Hale
Shutterstock

Pretty Little Liars-skådisen Lucy Hale föddes under namn Karen Lucille Hale, men bestämde sig i början av sin karriär för att använda artistnamnet Lucy Kate Hale. Efter ett tag valde hon dock att släppa sitt fiktiva mellannamn och går nu officiellt under namnet Lucy Hale.

Elizabeth Woolridge Grant – May Jailer – Lana Del Rey

Elizabeth Woolridge Grant – May Jailer – Lana Del Rey
Matt Baron/REX

Tro det eller ej, men Lana Del Rey släppte faktiskt sina första EP:s under namnen "Lizzy Grant" och "May Jailer", innan hon bestämde sig för att göra artistnamnet Lana Del Rey till sitt.

Lisa Boney – Lilakoi Moon – Lisa Bonet

Lisa Boney – Lilakoi Moon – Lisa Bonet
MEGA

Född som Lisa Boney, beslutade sig skådespelerskan i mitten av 90-talet för att byta namn till Lilakoi Moon och förklarade att det var för att värna om sitt privatliv och hedra sin person. Numera går hon under artistnamnet Lisa Bonet, som är snarlikt med hennes födelsenamn.

Artikelinspiration: ELLE Australia

Foto: TT/Shutterstock

Se också: Så såg kändisarna ut som unga
0:45

Efter reklamen: Se också: Så såg kändisarna ut som unga

(0:45)

Slå på ljud
Mest läst