Ellen DeGeneres, Portia de Rossi, Will Smith och Jada Pinkett Smith

Kärlek i alla former är underbar. Vissa par väljer att sätta en ring på fingret för att fira sin relation och bandet de har emellan sig. När Beyoncé och Jay-Z valde att gifta sig för tolv år sedan tatuerade de sig i stället för att byta ringar. Nedan listar vi nio kända par som har varit gifta i över tio år, och ett som valt att vara förlovade i 28 år (!) av omsorg till relationen.

– Vi skulle inte ha hållit ihop om vi gift oss, eftersom äktenskap kräver ett annat sätt att bete sig i den här världen, säger superstjärnan om beslutet.

Läs vem det är i listan nedan!

Kevin och Danielle Jonas, 11 år (2009)

Kevin och Danielle Jonas

Kevin och Danielle Jonas träffades för 13 år sedan.

Paret träffades första gången i Bahamas 2007 dit bägge deras familjer hade rest för att semestra. Kevin var vid det laget redan en stor popstjärna och flickidol tack vare succén men bandet Jonas Brothers som han hade startat med sina bröder Nick och Joe Jonas två år tidigare. Danielle jobbade vid tillfället som frisör. Tycke upp stod mellan dem och två år senare var de gifta. De har haft en egen realityshow, Married to Jonas, där fansen fått lära känna Danielle samt fått en inblick i parets liv som gifta. Under samma period som de filmade serien spelade Jonas Brothers in sitt femte album. Strax därefter meddelade bandet att de hade splittrats och fansen skyllde på Danielle. Paret Kevin och Danielle har i dag två barn ihop, Alena Rose, 6, och Valentina Angelina, 3, och Jonas Brothers har återuppstått. Danielle designar smycken.

Ellen De Generes och Portia De Rossi, 12 år (2008)

Ellen DeGeneres och Portia de Rossi

Ellen DeGeneres och Portia de Rossi träffades innan Portia hade kommit ut som gay.

Ellen och Portias kärlekssaga startade redan för 20 år sedan när de träffades för första gången. Portia var skådespelerska och hade en roll i tv-serien Ally McBeal. I en intervju med Oprah Winfrey 2005 förklarade Portia:

– Jag visste att Ellen var den rätta första gången jag såg henne. Men jag levde inte som öppet homosexuell. Jag var i garderoben och väldigt, väldigt rädd att i fall jag pratade om att jag var gay så skulle det påverka min karriär. Så, jag tänkte inte dejta den kändaste lesbiska kvinnan i världen.

Först fyra år senare, 2004, träffades de på nytt. Den här gången backstage på ett musikevenemang. Kort därefter började de dejta. 

I dag är de gifta och Ellen säger i en intervju med Harpers Bazaar:

– Portia förstår mig helt och hållet. I våra äktenskapslöften läste hon upp ett citat. ”Det är bra att vara älskad. Det är enormt att vara förstådd”. Och för mig är det allt. Vad ”Jag älskar dig” egentligen betyder är ”Jag förstår dig”, och hon älskar mig för allt det jag är. Hon stöttar mig och gör mig lycklig.

Sacha Baron Cohen och Isla Fisher, 10 år (2010)

Sacha Baron Cohen och Isla Fisher

Inför Isla Fishers bröllop med Sacha Baron Cohen konverterade hon till judendomen.

Det var 2002 som Sacha och Isla träffades för första gången på en fest i Sydney. Åtta år senare gifte de sig i hemlighet i Paris. Bröllopet var litet med endast sex inbjudna gäster. Familj och vänner som inte var på plats fick kännedom om ceremonin i efterhand på mejl. Isla konverterade i samband med bröllopet till Sachas religion judendomen, efter ett par års teologistudier.

Isla har tidigare sagt i en intervju med brittiska The Express att hon trivs bra i sin nya religion:

– Jag älskar fokuset på familj, mat och skratt. Jag pluggade aldrig på universitet eftersom jag började skådespela som barn. Så för mig var det fascinerande att studera teologi. Jag älskar judendomen.

Sacha och Isla har tre barn ihop, Olive, 13, Elula, 10 och Montgomery, 5. 

Julia Roberts och Daniel Moder, 18 år (2002)

Julia Roberts och Daniel Moder

Julia Roberts och Daniel Moder träffades på en filminspelning för nära 20 år sedan.

Julia träffade filmaren Daniel på inspelningen av filmen The Mexican 2001 som hon hade en roll i. När Julia för två år sedan gästade Gwyneth Paltrows podcast The Goop, sa hon så här om äktenskapet:

– När jag gifte mig med Danny kände jag för första gången någonsin att mitt liv aldrig kommer att bli detsamma, på det mest fantastiska och obeskrivliga vis… Han är verkligen än i dag, just precis nu, min favoritmänniska. Jag är mer intresserad av vad han har att säga och hans åsikt än någon annans. Vi är verkligen så lyckligt lottade på det viset. Vi tycker verkligen, verkligen om varandra och vi uppskattar varandras sällskap. 

Julia och Daniel har tre barn, Henry, 12, och tvillingarna Hazel och Phinnaeus, 15. 

Beyoncé Knowles och Jay-Z, 12 år (2008)

Jay-Z och Beyoncé

Jay-Z och Beyoncés relation har varit förehåll för rubriker i många år.

Ett av populärkulturens mesta power couples har varit tillsammans i 20 år och gifta i tolv. De började dejta när Beyoncé var 19 år och Jay-Z var 31. De har släppt låtar och turnerat ihop under många år. Vem minns inte monsterhiten Crazy In Love? Till bröllopet 2008 flögs 70 000 orkidéer in från Thailand och istället för vigselringar valde de att tatuera in sin tursiffra, nummer fyra, på fingret. Beyoncé och Jay-Z har tre barn tillsammans – Blue Ivy, 8 och tvillingarna Rumi och Sir, 3.

Parets äktenskap har varit föremål för kontroverser också. År 2014 läkte en övervakningsfilm ut där Beyoncés syster Solange går till attack på Jay-Z i en hiss, samtidigt som Beyoncé står bredvid. Det kom senare fram att Jay-Z varit otrogen och attacken var Solanges raseriutbrott på honom. Beyoncé valde att kommentera otroheten i sin låt Sorry där hon sjöng om ”Becky with the good hair”. Vem denne Becky är har ingen av makarna kommenterat.

Catherine Zeta-Jones och Michael Douglas, 20 år (2000)

Michael Douglas och Cathrine Zeta-Jones

Michael Douglas och Cathrine Zeta-Jones relation har ofta uppmärksammats på grund av den stora åldersskillnaden.

Catherine och Michael träffades för första gången på Deauville Film Festival 1998, ett ögonblick som förevigades på bild och vilket Catherine senare stolt visat upp för sina följare på Instagram:

Paret har en åldersskillnad på 25 år och två barn ihop, Dylan Michael, 20 och Carys Zeta, 17. Dottern har i intervjuer berättat hur hon blivit retad för sin pappas höga ålder.

– Människor kunde säga saker som ”din farfar är här för att hämta dig”, säger Carys Zeta till Towns & Country.

Catherine själv har sagt i en intervju med CNN’s Larry King att åldersskillnaden aldrig varit en stor sak för henne.

– När min mamma berättade för mig om män och fakta om livet satte hon aldrig ett ålderspann på något av det. Det är lustigt att Michael och mina föräldrar är i samma ålder. Mina föräldrar ser oss tillsammans och ifrågasätter aldrig den 25 år stora åldersskillnaden.

Victoria och David Beckham, 21 år (1999)

David och Victoria Beckham

Det har tidvis stormat rejält om David och Victoria Beckhams relation.

Ett annat superpar som har hållit ihop i över två decennier är Victoria och David Beckham. De träffades för 23 år sedan när hon var världskänd som en av medlemmarna i Spice Girls och han var en aspirerande fotbollsspelare i Manchester United. De har i dag fyra barn, Brooklyn, 19, Romeo, 16, Cruz 14, och Harper, 7. 

Victoria har berättat att hon föll på Davids ”gulliga leende” och att det var kärlek vid första ögonkastet. Han har i alla år sparat lappen som hon skrev ned sitt nummer på den där dagen. (Det var förresten ingen lapp, utan en flygbiljett London-Manchester).

– Ja, kärlek vid första ögonkastet existerar, har Victoria försäkrat i intervjuer.

Precis som i fallet Bey och Jay har The Beckhams kärlek kantats av otrohetsrykten.

– Allt handlar om att hålla ihop familjen. Vi är så mycket starkare alla sex ihop än vad vi skulle vara som individer. Vi respekterar familjebandet, och det är nyckeln, har Victoria sagt om det hela i Vogue.

Sarah Jessica Parker och Matthew Broderick, 23 år (1997)

Sarah Jessica Parker och Matthew Broderick

Sarah Jessica Parker och Matthew Broderick verkar i samma bransch.

Både Sarah Jessica och Matthew var väletablerade i Hollywood när de först träffades på 1990-talet. Han regisserade en pjäs på ett teatersällskap som grundats av Sarah Jessicas två bröder, och hon tog tillfället i akt att besöka repetitionerna flera gånger. År 1992 bjöd Matthew ut henne på en dejt vilket Sarah Jessica mindes tillbaka på i en intervju i New York Times genom att säga:

– Han lämnade ett väldigt charmerande, självutplånande meddelande på telefonsvararen. Du vet, ”Hej, det är Matthew Broderick”.

På bröllopsdagen 1997 valde Sarah Jessica att bryta mot den traditionella klädkoden genom att bära en svart klänning i stället för en vit. Till Harpers Bazaar har hon i senare intervjuaer sagt att om paret någonsin förnyar sina löften så kommer hon att bära vitt.

– Jag hade aldrig tänkt på en brudklänning. Aldrig. Hade aldrig haft en enda dagdröm om en, har hon sagt i tidigare intervjuer.

Hon har även visat upp bröllopsfotot på Instagram:

Will Smith och Jada Pinkett, 23 år (1997)

Will Smith och Jada Pinkett Smith

Will Smith och Jada Pinkett Smith träffades när han redan var gift med en annan kvinna.

Paret Smith träffades när Jada gick på audition för rollen som Wills flickvän i tv-serien The Fresh Prince of Bel-Air. Jada fick inte rollen eftersom hon ansågs för kort med sina 152 centimeter bredvid 188 cm långa Will. Vad hon däremot fick var Wills hjärta. Hela familjen Smith, de gemensamma barnen Jaden, 22, och Willow, 20, inkluderade, har en webb-tv-show ihop, Red Table Talk. I den har Jada sagt om Will:

– Jag visste att det fanns någonting i vår energi som skulle bli magiskt.

När Jada och Will träffades första gången var han gift. Det var under en middagsdejt med ex-hustrun Sheree Fletcher som insikten slog Will att han älskade Jada.

– Jag insåg att jag inte var med rätt person. Jag satt i ett toabås på restaurangen och grät och skrattade okontrollerat. Jag visste att Jada var kvinnan jag var menad att vara med, men också att jag var tvungen att skilja mig…

Till slut var det ex-hustrun som lämnade Will och först då vågade han fråga Jada om hon var singel. Hennes svar blev ja, och kort därefter flyttade Jada från Baltimore hem till Will i Kalifornien. 

Bubblare: Oprah Winfrey och Stedman Graham, förlovade i 28 år (1992)

Oprah Winfrey och Stedman Graham

Oprah Winfrey och Stedman Graham

Paret träffades på ett event för välgörenhet 1986, samma år som Oprah gjorde sin första säsong av The Oprah Winfrey Show. Stedman jobbade som fotomodell vid tidpunkten och Oprah har medgett i en intervju med People magazine att hon först var skeptiskt inställd till honom.

– Jag tänkte att om man såg ut som honom så måste man vara en skitstövel eller någonting.

År 1992 förlovade sig paret och än i dag har de inte tagit steget att gift sig. Oprah har sagt att det är av omsorg till varandra och relationen som de valt att inte gifta sig.

– Den enda gången äktenskap har kommit på tal var en gång när Stedman frågade mig ”Vad skulle hända om vi gifte oss?”, och jag svarade honom att ”Vi skulle inte hålla ihop”. Vi skulle inte ha hållit ihop om vi gift oss, eftersom äktenskap kräver ett annat sätt att bete sig i den här världen. Hans tolkning av vad det innebär att vara man och hustru är traditionell, och jag skulle inte kunna passa in i den rollen.

Källa: ElleHarpers BazaarTowns & Country

Foto: TT

LÄS MER:

12 kändispar med rekordkorta äktenskap

Kändisarna som gift sig i Las Vegas

Så mycket kostade kändisarnas dyraste bröllop

Mest läst