Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kändisar som vi trodde var från USA – men som inte är det

10 nov, 2020 
AvStina Dahlgren
charlize theron och Kim Cattrall
Vi är vana att se dem på röda mattan, vita duken eller på paparazzibilder från New York och Los Angeles. Men många av Hollywoods stora stjärnor kommer inte därifrån ursprungligen. Här är 9 kändisar vi var helt stensäkra kom från USA – men som tydligen inte gör det.
Annons
Kändisar som vi trodde var från USA – men som inte är detBrand logo
Kändisar som vi trodde var från USA – men som inte är det

Tro det eller ej, men alla Hollywoodskådisar kommer inte från USA. Många är dock väldigt bra på att dölja sin icke-amerikanska accent när de axlar olika roller, och det är först när vi ser dem i intervjuer vi får höra deras riktiga röster.

Sedan har vi de som bott i USA så länge att de faktiskt pratar med amerikansk dialekt även utanför vita duken. Ja, det är inte konstigt att det är svårt att hålla reda på vilka stjärnor som är födda i USA och vilka som kommer från andra länder från början.

Här är en lista med nio stycken kändisar som vi var stensäkra på föddes i USA – men som faktiskt inte gjorde det:

Kändisarna som överraskande nog inte kommer från USA (ursprungligen)

Isla Fisher

Isla Fisher är född av skotska föräldrar i Oman, men växte upp i Australien. Hon är alltså allt annat än amerikansk.

Annons

Millie Bobby Brown

Nej, det är inte en äkta amerikansk accent hon har i Stranger Things utan hon är helt enkelt en väldigt bra skådis. Sanningen är att hon är en brittisk tjej som föddes i Spanien.

Margot Robbie

Vi har sett henne i I Tonya, The Wolf of Wallstreet och Once Upon a Time in Hollywood, men aldrig lagt märke till att hennes dialekt inte är äkta amerikansk. Margot Robbie kommer nämligen från Australien.

Annons

Natalie Portman

Natalie Portmans pappa är polsk, men flydde till Israel under andra världskriget. Där föddes skådisen som då fick det hebreiska namnet Neta-Lee. När familjen senare flyttade till USA bytte hon namn till Natalie.

Justin Bieber

Är det en riktig ”belieber” så har du såklart stenkoll på att popstjärnan kommer från Kanada. Men många har helt missat den detaljen och tror att Justin Bieber är en riktig amerikanare.

Annons

Kim Cattrall

Det är svårt att tro att allas vår Samantha från Sex and the City (Kim Cattralls mest kända roll) faktiskt inte är en inbiten New York-bo. Kim Cattrall föddes i Liverpool, Storbritannien, och flyttade senare till Kanada. Hon är alltså noll procent amerikansk.

Charlize Theron

Charlize Therons pappa är fransk, hennes mamma tyska, och själv föddes hon i Sydafrika. Skådisens modersmål är varken brittiska eller amerikanska utan afrikaans. Det var inte förrän 2007 hon blev amerikansk medborgare, men hon har fortfarande kvar sitt medborgarskap i Sydafrika.

Annons

Mila Kunis

Skådisen föddes i Ukraina men flyttade till USA med sin familj vid sju års ålder.

– Jag förstod ingenting. Jag förstod inte folket, jag förstod inte språket, har hon sagt i en intervju med Los Angeles Times.

Nicki Minaj

Fast att hon rappar snabbare på amerikanska än de flesta så tillbringade Nicki Minaj sina första år i Trinidad och Tobago där hon är född.

Källa: Buzzfeed

Foto: TT, HBO

LÄS MER:

Annons