Mia Skäringer.

I helgen kom Mia Skäringers show Avig Maria: No more fucks to give till Stockholm, och det verkar ha varit en kändistät sammankomst i publiken. Instagram svämmade nämligen över av hyllningar, och de kom från bland annat Katarina Wennstam, Cleo, Silvana, Alexandra Rapaport, Moa Gammel, Sarah Dawn Finer och Eva Röse.

Aftonbladets recensent Frida Söderlund beskriver showen som en revolution snarare än en förställning. Hon skriver:

”Mia Skäringer har ägnat 42 år åt att spela kvinna mer än att vara sig själv. Det är slut nu. Och när en kvinna är allt, är det dags för männen att bli mer.”

503 Service Unavailable

Söndagens feministiska Skäringer-show hölls i Globen som var upplyst i orange för att uppmärksamma internationella dagen för bekämpandet av våld mot kvinnor. Katarina Wennstam var på plats och tackade Skäringer på Instagram efteråt.

503 Service Unavailable

Även Alexandra Rapaport var där, och hon tycker att den här föreställningen borde ingå i läroplanen.

503 Service Unavailable

Skådespelaren Moa Gammel var där med flera andra kända ansikten, och hon hoppas att hennes manliga kollegor går på nästa show.

https://www.instagram.com/p/Bqnij5vBCTd/

Även Sofia Helin, Elaine Eksvärd, Nina Rungs och Silvana Imam var på plats och hyllade Mia Skäringer och No more fucks to give på sociala medier.

503 Service Unavailable

503 Service Unavailable

503 Service Unavailable

503 Service Unavailable

503 Service Unavailable

Sarah Dawn Finer blev djupt drabbad av föreställningen och skriver bland annat så här:

”När jag sitter denna morgon med min lilla dotter i mina armar och förbereder mig för min egna lilla turné så är det tydligt att hon kommer att få växa upp i en ny värld som du är med och formar och det i sin tur kommer kanske ge henne verktyg och självförtroendet nog att kunna säga Nej till det hon inte vill och att våga göra det hon vill. Oavsett kommer hon ha många förebilder nu, som gjort det. Det är en ny tid.”

503 Service Unavailable

Mia Skäringers fortsätter att turnera i hela landet med Avig Maria: No more fucks to give även i vår och nästa höst. Biljetter och turnédatum hittar du på Skäringers hemsida.

Läs mer:

Mia Skäringer om ätstörningen: ”Hur kunde jag?”

Mia Skäringer om övergreppen: ”Många av oss är stora sår”