Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

12 svenska kändisar med oväntade släktband till varandra

09 apr, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT,
Siw Malmkvist och Morgan Alling.
Den ena har en känd bonusmamma, den annan en oväntad ikon som faster.
Här är kändisarna som du inte visste var släkt med varandra på olika sätt!
Annons
Mina skönhetsfavoriter #1 – Rania Shemoun OlssonBrand logo
Mina skönhetsfavoriter #1 – Rania Shemoun Olsson

Siw Malmkvist och Morgan Alling

Morgan Alling hade en trasslig uppväxt, där han vid fyra års ålder hamnade först på barnhem och sedan hos fosterfamilj. Därför dröjde det tills han var 13 år och själv blev intresserad av teater som han fick veta att showblodet fanns i släkten. Morgan Allings faster är nämligen artisten Siw Malmkvist.

– Det var en väldigt stark upplevelse. Helt plötsligt kände jag att jag tillhörde någonting. Jag var inte bara en trasdocka som man kunde slänga bort. Om Siw Malmkvist var min faster hade jag kanske också skådespelargener och kunde bli som hon. Det gav mig råg i ryggen att anmäla mig till en amatörteaterföreställning, har Morgan Alling berättat i en intervju med Hemmets journal.

Annons
Siw Malmkvist och Morgan Alling
Siw Malmkvist och Morgan Alling är släkt.

Johannes Brost och Gry Forssell

Gry Forssell hade en känd farbror i skådespelaren Johannes Brost, som gick bort i cancer 2018. Johanens Brost var halvbror till musikern Tomas Forssell, som är Gry Forssells pappa. Johannes och Tomas lärde inte känna varandra förrän i vuxen ålder, men efter att äntligen ha fått kontakt höll de liv i relationen livet ut.

Johannes Brost och Gry Forssell.
Johannes Brost var farbror till Gry Forssell.

Simon J Berger och Ann Petrén

Skådespelaren och Historien om Sverige-programledaren Simon J Berger är son till konstnären Gittan Jönsson och musikern Bengt Berger. Föräldrarna skilde sig dock, och i dag är Bengt Berger gift med skådespelaren Ann Petrén, som alltså då är Simon J Bergers bonusmamma.

Annons
Simon J Berger och Ann Petrén.
Simon J Berger och Ann Petrén är bonusson och bonusmamma.

Prins Daniel och Frida Hansdotter

I dag är prins Daniel en del av det svenska kungahuset, men innan han gifte sig med kronprinsessan Victoria var han en vanlig kille från Ockelbo i Gästrikland. Han har dock alltid varit syssling med OS-vinnaren Frida Hansdotter, en av Sveriges mest framgångsrika slalomåkare någonsin. Fridas morfar var bror till Daniels morfar, och deras mammor är kusiner.

Prins Daniel och Frida Hansdotter.
Prins Daniel och Frida Hansdotter är sysslingar.

Cazzi Opeia och Ragnar Skanåker

Pistolskytten Ragnar Skanåker är en av Sveriges mest framgångsrika olympier någonsin – han har tävlar i sju olika OS och vunnit både guld, silver och brons, och har dessutom en rad VM-guld och över 2000 medaljer från tävlingar runtom i världen.

Annons

Numera är han inte den enda framgångsrika kändisen i familjen – han har nämligen varit bonuspappa till Moa Carlbecker Forssell, mer känd som Melodifestivalen-stjärnan Cazzi Opeia. Ragnar och Moas mamma Anna är inte tillsammans längre, men det hindrar inte pistolskytten från att vara på plats i mellopubliken för att heja på henne.

Cazzi Opeia och Ragnar Skanåker.
Cazzi Opeia har haft Ragnar Skanåker som bonuspappa.

Josephine Bornebusch och Claudia Galli Concha

Skådespelarna Josephine Bornebusch och Claudia Galli Concha är släkt, men kanske inte på sättet du tror. Claudia Galli Concha är nämligen moster till Josephine Bornebusch. Claudia är sladdbarn, och hennes storaysyster Cian Bornebusch är mamma till Solsidan -skådespelaren.

Annons
Fredrik Wikingssons hyllning till dottern: "Hon höll på att svimma"Brand logo
Fredrik Wikingssons hyllning till dottern: "Hon höll på att svimma"
Annons
Annons