Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Kändisbarnen som är tillsammans med varandra

13 dec, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Bill Skarsgård och Alida Morberg, Felice Jankell och Nils Tham.
I en relation kan det vara bra att ha saker gemensamt – en gemensam beröringspunkt kan vara att båda har kända föräldrar.
Här är svenska och internationella kändisbarn som blivit tillsammans med andra som också har kända föräldrar!
Annons
5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspårBrand logo
5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspår

Alida Morberg och Bill Skarsgård

Bill Skarsgård och Alida Morberg.

Sveriges allra främsta kändisbarnspar är kanske Alida Morberg och Bill Skarsgård, vars pappor är två av våra mest kända profiler och skådespelare – Per Morberg respektive Stellan Skarsgård. Alida och Bill är båda framgångsrika skådespelare, och har två barn tillsammans.

Annons

Nils Tham och Félice Jankell

Nils Tham och Félice Jankell.

H&M-arvingen Nils Tham har hittat kärleken i Félice Jankell, dotter till journalisten Annika Jankell och skådespelaren Thorsten Flinck. Nils och Félice gifte sig under ett storskaligt bröllop i italienska Toscana 2022, och har också ett barn tillsammans.

Robyn Carlsson och Max Vitali

Robyn Carlsson och Max Vitali.

Robyn Carlsson är en av Sveriges mest kända artister, och har sedan länge överglänst sina föräldrar – men de är faktiskt också kända. Pappa Willhelm Carlsson och mamma Maria Ericsson är kända i teatervärlden, och har arbetat som regissör och skådespelare på både Dramaten och Stockholms stadsteater. Robyn Carlssons partner Max Vitali är inte bara syster till Bonusfamiljen-skådespelaren Vera Vitali, men också son till brittiska skådespelaren Leon Vitali, som arbetat med Stanley Kubrick.

Annons

Riley Hawk och Frances Bean Cobain

Det här paret fick alla som växte upp på 90-talet att gå i taket! Riley Hawks pappa är ingen mindre än skateboard-legendaren Tony Hawk, medan Frances Beans pappa var ingen mindre än Kurt Cobain. Snacka om kändisbarnspar! Nu har Riley och Frances Bean också gift sig med varandra.

Lily Collins och Charlie McDowell

Lily Collins och Charlie McDowell

Att Emily in Paris-skådespelaren Lily Collins är dotter till artisten Phil Collins känner många till, men även hennes skådespelande make Charlie McDowell har en känd pappa. Charlies pappa Malcolm spelade huvudrollen i ikoniska klassikern A clockwork orange.

Annons

Sofia Richie Grainge och Elliot Grainge

Sofia Richie Grainge Elliot.

Modellen Sofia Richies är dotter till skönsjungande Lionel Richie, medan hennes make Elliot Grainge är son till musikbranschmogulen Lucian Grainge, som driver Universal.

Bonus: Kändisbarnbarnen Alex och Amanda Schulman

Alex och Amanda Schulman.

Deras pappor är förvisso medieprofiler, men i Alex och Amanda Schulmans fall är det framförallt mor- och farföräldrarna som är kända. Amanda Schulmans farmor var Gunny Widell, en av Sveriges mest kända tidningsprofiler någonsin. Gunny var chefredaktör på bland annat Veckorevyn, Damernas värld och Året runt. Alex Schulmans morfar var författaren Sven Stolpe, som gestaltas i Schulmans bok Bränn alla mina brev.

Annons