Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kändisbarnen som satsar på musik precis som sina föräldrar

25 apr, 2020 
Av
emme Lopez och north west
Äpplet faller inte långt från trädet. Dessa kändisbarn har vuxit upp med föräldrar i musikbranschen och nu testar de sina egna vingar i samma industri. Här är nästa generations stjärnor inom musik.
Annons

Att slå sig fram som artist är inte enkelt. Många stjärnor har vittnat om hur det tog år av auditions och spelningar inför småpublik innan det stora genombrottet kom. Kanske är det därför en fördel att ha en eller två föräldrar i branschen, som kan coacha och öppna dörrar med sina kontakter. Nedan listar vi kändisbarnen som valt att gå i sina artistföräldrars fotspår och hur de får hjälp av dem på vägen.

North West

När Kanye West och Kim Kardashian Wests sexåriga dotter North West intog scenen på pappas visning av Yeezy Season 8 under Paris Fashion Week AW20, stal hon rampljuset. North uppträdde med sin remix av barnrapparen ZaZas låt Vad gör jag? medan catwalken fylldes av modeller. Hennes framträdande inkluderade textraderna: ”Vad är de? De är kläder!”, ”Jag har nya skor, de är riktigt söta” och ”Det här är min stil, ja”.

Annons

”Jag är så stolt över min Northie!!!!!! Hennes första uppträdande fick mig att börja gråta!”, twittrade mamma Kim efteråt. Detta må ha varit Norths första soloframträdande, men redan som femåring sjöng hon med kören i Kanye Wests Sunday Service-kyrka. En av Norths stora idoler är Youtubern JoJo Siwa som både dansar och sjunger, vilket också North senare har gjort med mamma Kim på Tiktok.

Baylee Littrell

Backstreet Boys-medlemmen Brian Littrell blev popstjärna redan som tonåring. Nu, nära 25 år senare, är det hans 17-åriga sons tur att ta klivet ut i musikbranschen. Till skillnad från pappas popspår har Baylee valt att satsa på country. Baylee har redan hunnit med att agera förband på flera av Backstreet Boys-turnéer innan hans debutalbum 770-Country släpptes i fjol. Baylee har i intervjuer förklarat att han vid sidan av sin pappas pojkband, även växt upp med countrymusik, som är mamma Leighannes favoritgenre.

Willow och Jaden Smith

Willow, 19, och Jaden, 21, är Will Smiths och Jada Pinkett Smiths barn. Pappa må vara mest känd som skådespelare, men han har faktiskt även hitlåtar i bagaget: Miami, Gettin’ giggy with it och Wild wild west, för att nämna några.

Annons

Och barnen är inte sämre. Redan som 14-åring släppte Willow hitsingeln Whip my hair. Brorsan Jaden, 21, rappade på Justin Biebers låt Never say never 2011, bara 12 år gammal. Bägge syskonen släppte sina senaste album i fjol.

Max och Emme Lopez

Tvillingarna Max och Emme Lopez, 12, har två superstjärnor till föräldrar nämligen Jennifer Lopez och Marc Anthony. Under Super Bowl 2020:s berömda pausnummer deltog Emme tillsammans med sin mamma Jennifer. Emme sjöng till mammas hitlåt Lets get load och covern Born in the USA. Emme har övat sång i många år och även uppträtt på mammas turnéer. Brorsan Max sjunger också och spelade nyligen i en skolproduktion av Trollkarlen från Oz.

Miley Cyrus

Popstjärnan Miley Cyrus pappa är den framgångsrika countryartisten Billy Ray Cyrus. Miley började sin karriär med att spela Disney-karaktären Hannah Montana. När hon sedan ville gå vidare och anta en mer vågad stil var pappa Billy inte helt förtjust. Far och dotter har haft en rad offentliga gräl, bland annat efter MTV Video Music Awards 2013 där Miley uppträde i en, låt oss kalla den barnförbjuden, duett med Robin Thicke. Billy sade i intervjuer efteråt att Miley var ”i knipa” på grund av uppträdandet.  

Annons

I dag är stridsyxan nedgrävd och Miley är en av de starkast lysande stjärnorna på pophimlen.

Zoë Kravitz

Rockstjärnan Lenny Kravitz är pappa till Zoë Kravitz som förutom en framgångsrik skådespelarkarriär även är en av frontfigurerna i R&B- och electropop-duon Lolawolf. Bandet släppte sitt debutalbum 2014 och har sedan dess varit förband åt Lily Allen och Miley Cyrus, med flera. Lolawolf är en sammanslagning av namnen på Zoë Kravitz halvsyskon på mamma Lisa Bonets sida, Lola och Nakoa-Wolf.

David Banda

David Banda adopterades som 1-åring från Malawi av sångerskan Madonna och dåvarande maken Guy Ritchie. David Banda har valt att gå i mammas fotspår och satsar på musiken. Madonna postar ofta videor på sin son i sociala medier där han sjunger och spelar. Som i inlägget från Madonnas Twitter här ovan, där han gör en cover på Elton Johns superballad Your Song.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons