Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kändispar som är eller har varit särbos

18 feb, 2020 
AvMalin Ny
leva som särbo
Nour el Refai och Henrik Schyffert, Erik Haag och Lotta Lundgren. Här är tio kändispar som lever, eller har har levt, som särbos.
Annons

Bara för att man är kära i varandra behöver man nödvändigtvis inte bo tillsammans. Det har de här tio kändisparen bevisat, som antingen lever som särbos nu eller har gjort det tidigare.

Nour el Refai och Henrik Schyffert

Komikerstjärnorna Nour el Refai och Henrik Schyffert har varit ett par i sex år, och har levt som särbos ända från början. Initialt var en av anledningarna att Nour har två katter och Henrik är kattallergiker, men sedan i våras bort katterna hemma hos Nours mamma. Trots det, och att gemensamma sonen Sami föddes i november förra året, står paret fast vid beslutet att inte flytta ihop.

Annons

– Vi ser ingen anledning till att flytta ihop. Om vi älskar det här, varför då ändra på det? Det är möjligt att vi känner annorlunda om två eller fem år, men just nu är det perfekt, har Nour sagt i en intervju med ETC.

Henrik Schyffert och Nour El-Refais kärlekshistoriaBrand logo
Henrik Schyffert och Nour El-Refais kärlekshistoria

Erik Haag och Lotta Lundgren

Erik Haag och Lotta Lundgren.
Erik Haag och Lotta Lundgren.

Lotta Lundgren och Erik Haag har varit väldigt tystlåtna om sin relation, men i podcasten Della Q pratade Lundgren om förhållandet med Erik och deras liv som särbos. När Lotta skilde sig från sin dåvarande make, Martin Johansen, för att vara tillsammans med Erik skaffade hon sig en lägenhet i centrala Stockholm. Där bor hon nu de veckor som hon har sina barn, Måns och Mimmi.

Annons

– Jag bor varannan vecka hos Erik. Han bor i södra skärgården på en väldigt folktom ö där det i stort sett bara bor rådjur, träd och Erik, sade Lotta i podcasten.

Mikael Persbrandt och Sanna Lundell

Mikael Persbrandt och Sanna Lundell levde länge som särbos, i tio år rättare sagt, men flyttade ihop 2017 då de köpte sitt drömboende. Lundell har berättat i intervjuer att hon tidigare varit skeptisk mot tvåsamhetsnormen. Men i en intervju med Expressen har hon berättat att relationen med Persbrandt i dag är starkare än vad den någonsin har varit.

Annons

– Det är lätt att hamna i gamla vanliga strukturer, drivna om vad en man och en kvinna ska göra i ett hem när man är sambor. Men eftersom att vi har varit särbor så länge så har vi redan benat ut det där, sade hon i intervjun.

Sissela Kyle och Per Naroskin

sissela kyle pojkvän

Sissela Kyle berättar för Femina att hon och hennes partner, psykologen Per Naroskin, medvetet har valt bort ett gemensamt hem. Det familjekapitlet har de redan läst båda två och nu värnar de om sin egentid lika mycket som att vara tillsammans.

Annons

– Vi har så roligt när vi ses, vi berikar varandras liv. Det är bara fem minuter mellan oss så det är enkelt att träffas när man plötsligt längtar eller behöver det. Men det är också helt okej att säga att man vill vara ifred en kväll. Jag och Per träffades så sent i livet så det är ingen som försöker göra om den andre. Vi är som vi är, säger hon.

Gwyneth Paltrow och Brad Falchuk

Skådespelerskan Gwyneth Paltrow gifte sig med producenten Brad Falchuk i september 2018. Trots det valde paret att leva som särbos första året som gifta. I en intervju med brittiska The Times förklarade Paltrow att paret spenderade fyra dagar i veckan med varandra och resterande dagar hemma hos sig med sina barn från tidigare äktenskap.

Annons

– Alla mina vänner som är gifta säger att sättet vi lever på låter idealiskt och att vi inte borde ändra på något, sa hon.

Dock bestämde sig paret för att flytta ihop i augusti 2019, enligt amerikanska Harper's Bazaar.

Kaley Cuoco och Karl Cook

Kaley Cuoco med Karl Cook.
Kaley Cuoco med Karl Cook.

Big Bang Theory-stjärnan Kaley Cuoco gifte sig med sin Karl Cook i juni 2018, men har valt att bo på separata håll på grund av sina respektive jobb. Planer på att flytta ihop i framtiden finns dock.

– Vi håller på att bygga vårt drömhus så förr eller senare kommer vi att bo under samma tak för evigt, sa Cuoco till Us Weekly i augusti 2019, och fortsatte:

Annons

– Vi har ett väldigt okonventionellt äktenskap. Vi har på olika platser väldigt mycket. Vi är inte tillsammans varenda dag.

Ashley Graham och Justin Ervin

Supermodellen Ashley Graham och hennes make Justin Ervin har varit gifta ända sedan 2009, men har bott på olika håll ända sedan dess på grund av sina karriärer. Graham bor i New York medan Ervin bor i Los Angeles. Då paret nyligen fick barn, för en månad sedan, återstår det att se om paret kommer att fortsätta bo på olika håll eller om de väljer att flytta ihop.

Annons

– Vi har en regel. Det får aldrig gå längre än två veckor utan att vi ses. Det är helt fantastiskt. Jag älskar det. Vi träffas i Los Angeles eller i New York och i Paris eller Miami. Det är rätt sexigt, har Graham tidigare sagt om särboäktenskapet till Entertainment Tonight.

Claire Danes och Hugh Dancy

Clarie Danes och Hugh Dancy.
Clarie Danes och Hugh Dancy.

Skådespelarparet Claire Danes och Hugh Dancy gifte sig 2009 och har levt som särbos i stora delar av sitt äktenskap.

– I början av vårt äktenskap var våra scheman otroligt kompatibla. På senaste tiden har vi inte haft lika stor tur. Jag filmar en serie, Homeland, medan han gör en pjäs som heter Venus in Fur i New York just nu, så han är stationerad där. Vi pratar mycket, smsar mycket, skickar bilder på våra tår, dumma grejer, har Danes sagt i en intervju med Herald Sun.

Annons

Nico Tortorella och Bethany Meyers

Nico Tortorella och Bethany Meyers.
Nico Tortorella och Bethany Meyers.

Skådespelaren Nico Tortorella, känd från tv-serien Younger, har varit tillsammans med fitnessprofilen Bethany Meyer i snart 14 år och paret gifte sig 2018. Dock är de inte särskilt intresserade av att leva enligt konventionerna i övrigt, bland annat har de ett öppet förhållande och makarna är också särbos.

– Vi bor fortfarande inte tillsammans. Vi ses varje vecka. Vi Facetimar hela dagen, varje dag, har Nico sagt i en intervju med People.

Annons

Julia Roberts och Danny Moder

Julia Roberts och Daniel Moder.
Julia Roberts och Daniel Moder.

Skådespelerskan Julia Roberts och hennes man sedan 17 år tillbaka, Daniel Moder, köpte nyligen ytterligare ett hus på samma gata som de redan bor. Daniel Moder ska enligt Harper’s Bazaar bo i det nya huset medan Roberts och parets barn bor i det gamla huset.

Foto: TT

Läs mer:

Annons