Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tv-profilen Karin Frick öppnar upp om skilsmässan inför OS

03 feb, 2022 
AvMalin Roos
FotografTT
Tv-profilen Karin Frick har kavlat upp ärmarna och är redo att guida oss genom medaljjakterna i Peking.
I en intervju med Expressen berättar Discoverys populära sportankare att hon privat gått igenom såväl corona som en skilsmässa under året:
– Det är självfallet en sorg när det blir så, speciellt när man har barn. Men jag tror att det har blivit så bra som det kan bli.
Annons

TV: 6 svenska kvinnliga medaljhopp i vinter-os i PekingBrand logo
TV: 6 svenska kvinnliga medaljhopp i vinter-os i Peking

unKarin Frick som har en lång erfarenhet av att leda stora sportsändningar, är ett av Discoverys stora ankare i kanalens OS-sändningar när det nu är dags att tända facklan åter.

Att de olympiska spelen ligger henne varmt om hjärtat berättade den 41-åriga programledaren i en intervju med Femina förra gången det begav sig, i Tokyo-OS förra sommaren – då Karin också delade med sig av sina personliga höjdare från världens största idrottstävling:

– Friidrottsframgångarna under Sommar-OS i Aten 2004 är ju magiska men även hockeyguldet i Lillehammer 1994 och stafettguldet med Charlotte Kallas ryck 2014.

Under vinterspelen i Peking leder Karin Frick de dagliga OS-sändningarna tillsammans med kollegan Jonas Karlsson, och som många andra under denna rådande pandemi, kommer hon att vara stationerad i Stockholm.

Annons

– Hoppas vi ses och att ni vill hänga med oss ända fram till den 20:e februari. Jag och Jonas är taggade, hälsar Frick från sitt Instagram-konto, där hon också har delat hur hon har laddat med skidor, padel och bowlingrunda med sönerna.

Karin Frick pendlar från Trosa

Karin Frick leder Discoverys sändningar från OS i Peking 2022.
Karin Frick leder Discoverys sändningar under OS i Peking.

Karin Frick är från Jönköping och har själv en idrottskarriär bakom sig som tennisspelare på elitnivå, rankad bland topp tio bästa kvinnorna i sin åldersgrupp i Sverige. Privat har hon de senaste åren bott i Trosa, en knapp timme söder om Stockholm, där hon tillsammans med man och två har har byggt ett hus och en vardag där hon pendlat till tv-uppdragen i huvudstaden.

”Det är väldigt odramatiskt”

I en intervju med Expressen inför OS i Peking berättar dock tv-profilen att hennes familjesituation förändrades förra året när hon och hennes man delade på sig.

Annons

Hon beskriver skilsmässan som "så bra den kan bli".

– Det är väldigt odramatiskt, vi firade jul tillsammans och har en fin relation och hjälper varandra mycket. Men det är självfallet en sorg när det blir så, speciellt när man har barn. Men jag tror att det har blivit så bra som det kan bli, säger Karin Frick till Expressen.

Hon berättar vidare att hon själv såväl som barnen blev sjuka i covid under julhelgen, utan att vara speciellt dåliga och med symtom som gick över på några dagar.

Men att hon hoppas att antikropparna nu ska ge både henne själv och hennes uppdragsgivare ett lugn när de nu går in in den intensiva OS-stormen.

– Även om de på Discovery så klart inte vill att man ska bli sjuk så är de nog ganska lättade att man nyligen har haft. Det blir ju stökigt om man skulle vara sjuk och borta under en sådan här intensiv period, konstaterar sportankaret i Expressen-intervjun.

Karin Frick kliver in i matchen och studion redan när OS i Peking tjuvstartar med damhockeyn den 3 februari.

OS-studion sänds varje dag under mästerkapet på Kanal 5 och Discovery+.

Karin Frick

Ålder: 41 år.

Yrke: Sportjournalist på Discovery Networks.

Bor: Trosa.

Familj: Två söner.

Aktuell i OS-studion Peking på Kanal 5, tillsammans med Jonas Karlsson.

Annons