Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kartläggning: Så mycket pengar tjänar Isabella Löwengrip

01 aug, 2019 
AvEmma Castman
Luftslott eller framgångssaga? Många har tvivlat på Isabella Löwengrips goda resultat som entreprenör – men ny granskning från Breakit visar att det går mer än bra för influencern.
Annons

Isabella Löwengrip var bara 14 år när hon började blogga och nu, fjorton år senare, driver hon fortfarande en av de största bloggarna i Sverige. Sedan tonåren har hon kunnat leva på sina sociala medier, och i ett blogginlägg från 2018 förklarade den snart fyllda 29-åringen hur mycket pengar det faktiskt rör sig om.

”Jag vet inte om ni minns men förut (under många år) hade jag intäkter på 500 000 kronor i månaden på bloggen, visst är det häftigt hur vi har kunnat öka intäkterna till 1,5–2 miljoner i månaden istället? Som vi har kämpat”, skriver Isabella Löwengrip i inlägget.

I dag driver entreprenören dessutom flera andra bolag, så sociala medier är långt ifrån hennes enda inkomstkälla.

Trots Isabellas entreprenörsanda och hårda slit är det många som tvekar på hur framgångsrik hon faktiskt är. Entreprenören visar upp ett liv i lyx, och många ställer sig frågande till hur bloggarens livsstil egentligen går ihop med hur verkligheten ter sig. Ett ifrågasättande som Isabella valde att bemöta i sitt Sommar i P1 tidigare i år.

Annons

“Jag tror att många undrar: Är det här på riktigt? Eller är det ett luftslott? När kommer allting att brista? Och vet ni? Vi får väl se. Ärligt talat. Jag är 28 år – rasar allt, då är det bara att börja om”, sa hon bland annat i programmet.

Skönhetsvarumärket Löwengrip Beauty går bäst

Sammanlagt ingår nio företag i Isabellas bolagssfär, och för att ta reda på om entreprenören byggt upp ett luftslott eller skapat en faktisk framgångssaga har nyhetssajten Breakit gått igenom bolagens årsredovisningar. Granskningen av resultatet är tydlig – det går bra för Isabella.

Totalt omsatte hennes bolag 118,5 miljoner kronor 2018 och tillsammans har de nästan 29 miljoner kronor i eget kapital. Majoriteten av alla bolag gick med vinst under förra året och varumärket Löwengrip Beauty är det bolag som har gått bäst.

Nedan listas Isabellas innehav – bolag för bolag:

Löwengrip Invest

Omsättning: 7,6 miljoner kronor

Annons

Resultat: 1,1 miljoner kronor

Löwengrip Beauty

Omsättning: 84,8 miljoner kronor

Resultat: 4 miljoner kronor

ISPI Holdning

Omsättning: 0

Resultat: 3,5 miljoner kronor

Economista Sweden

Omsättning: 0

Resultat: -0,05 miljoner kronor

Hermine Hold Fashion

Omsättning: 0

Resultat: -1,5 miljoner kronor

(Företaget hade inte kommit igång med någon försäljning 2018)

Nordic Tech House

Omsättning: 8,7 miljoner kronor

Resultat: 2,2 miljoner kronor

Löwengrip Social Relations

Omsättning: 0,5 miljoner kronor

Resultat: 0,5 miljoner kronor

Flattered

Omsättning: 16,9 miljoner kronor

Resultat: -5 miljoner kornor

Blonde Capital

Bolaget behöver inte lämna in någon årsredovisning förrän nästa år.

Omsättning avser företagets totala försäljning och är inte samma sak som vinst då utgifter inte räknas bort från omsättningen. Resultat är ett begrepp för ekonomisk vinst eller förlust, det vill säga intäkter minus kostnader.

Intresserad av att läsa mer om ägarstruktur och analys? Här är hela granskningen.

Foto: Anna-Karin Nilsson/EXP/TT

Läs mer:

Annons