Artikeln innehåller reklamlänkar
Kate Middleton i tre olika klänningar.
Fem saker du kanske inte visste om Kate Middleton
Slå på ljud

Hertiginnan Kate Middleton är ofta sinnebilden av kvinnlig elegans, och den framtida drottningens outfits kopieras världen över.

Men för att se så perfekt ut som möjligt inför världens granskande ögon och paparazzifotografernas linser, så lämnas ingenting åt slumpen.

För att undvika jobbiga klädmissar som synliga troskanter eller behåband använder sig hertiginnan alltid av sömlösa och formande underkläder.

Kate Middleton.

Myka Meier är expert på kunglig etikett i Storbritannien, och berättar om knepen bakom Middletons ofelbara stil.

– Underkläder och behåar ses som privata intimkläder, och att en kunglighet skulle visa intima kläder för allmänheten är helt enkelt en omöjlighet, säger hon till The Sun.

För att unvika just behåband finns flera olika varianter.

– Det finns några alternativ för att dölja behåband, där ett alternativ är att en behå är insydd i själva plagget. En annan variant är shapewear utan band, vilket är ett plagg som anting fästs på botten eller har tillhörande ben. Man kan köpa dem i nästan vilken hudton som helst, så de ser genomskinliga ut och inte syns genom kläder, säger Myka Meier.

– Man vill ge uppmärksamhet åt det vackert skräddade och designade plagget, inte underkläderna. Om underkläder syns kan det förstöra en fantastisk outfit.

Kate Middleton klädd i blått.

Kate Middleton och Meghan Markle använder samma knep

Sömlösa shapewearplagg är också ett sätt att undvika en synlig troskant om man har formsydd klänning på sig.

Både Kate och Meghan har använt sig av knepet att ha på sig en slags kroppsdräkt under klänningen för att öka på den statiska elektriciteten som hindrar klänningar och kjolar från att blåsa upp bland folk. Drottning Elizabeth å andra sidan är känd för att ha tyngder insydda i fållarna på sina klänningar så att de inte kan flyga upp av vinden.

– När jag utbildades fick vi lära oss att om man ska vara på flygplats, och inte har vikter i kläderna eller kläder av ett tungt material, så skulle man sa till att kläderna inte flög upp genom att använda underkläder som gör att tyget har kontakt med ens kropp, säger Myka Meier.

Håll stilen lika bra som Kate Middleton med rätt underkläder:

Shapewear-shorts från Zizzi. De hittar du här (länk till Ellos).

Shapetrosa från Kappahl gör att man slipper synlig troskant. De hittar du här (länk till butik).

Bodysuit från Spanx formar och jämnar till – precis som för Kate Middleton. De hittar du här (länk till Åhléns).

Mest läst