Kate Moss och Linda Evangelista 1994
Video: 90-talets supermodeller – det här gör de i dag
1:57

Efter reklamen: Video: 90-talets supermodeller – det här gör de i dag

(1:57)

Slå på ljud

Modellerna Linda Evangelista, 57, och Kate Moss, 48, nådde under 90-talet stjärnstatus för sina framstående modellkarriärer. De ingick i The Big Six som världens mest framgångsrika modeller, prydde hundratals omslag och gick visningar för de allra mäktigaste modehusen. Nu återförenas ikonerna – nästan 30 år senare.

Kate Moss och Linda Evangelista 1994

Kate Moss och Linda Evangelista 1994

Linda Evangelistas misslyckade ingrepp

Linda Evangelista har under sin tid som modell prytt hela 700 (!) omslag, varit musa åt fotografen Steve Meisel och blivit känd för citatet:

”Jag går inte upp ur sängen för mindre än 10 000 dollar om dagen”.

Hollywoodkändisarna och deras döttrar i samma ålder

Men 2016 fick Linda Evangelistas modellkarriär ett abrupt avbrott efter ett misslyckat skönhetsingrepp. Fem år efter ingreppet gick hon sedan ut på Instagram och förklarade varför hon dragit sig tillbaka från rampljuset.

"Idag tog jag ett stort steg mot att rätta ett fel som jag lidit av och hållit för mig själv de senaste fem åren. Till mina följare som har undrat varför jag inte har jobbat medan mina kamraters karriärer har blomstrat, anledningen till detta är att jag har blivit brutalt vanställd", skrev hon på Instagram.

Hon förklarade att hon gjort ett skönhetsingrepp som varit menat att minska fettcellerna i ansiktet, men som genom en bieffekt istället resulterade i raka motsatsen – och därmed gjorde henne oigenkännlig.

Linda Evangelistas första visning på 15 år

Men sex år efter ingreppet gjorde Linda Evangelista nyligen sitt första modelljobb. För Fendi frontade hon 25 års-kampanjen för märkets ikoniska baguettebag, och under New York Fashion Week gjorde hon sin första visning på 15 år. På catwalken dök hon upp i en elegant Tiffany-blå klänning, en silvrig väska, och möttes av stående ovationer.

Linda Evangelista Fendis visning NYFW 2022

Linda Evangelista Fendis visning NYFW 2022

Återförenad med Kate Moss

På Fendis visning återförenades även Linda Evangelista med sin kollega Kate Moss. I ett inlägg på Instagram fick fansen återse två av 90-talets mest ikoniska stjärnmodeller – och älskade det.

”Icons only”, skriver en av följarna.

Källa: Hollywood Life

Se också: 5 bevis på att alla kändisar såg ballare ut på 90-talet
1:24

Efter reklamen: Se också: 5 bevis på att alla kändisar såg ballare ut på 90-talet

(1:24)

Slå på ljud
Mest läst