Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelser

Kate Winslets barn har vuxit upp – dottern går i mammas fotspår

20 apr, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kate Winslet har tre barn med tre män.
Kate Winslet är inte bara hyllad Hollywoodstjärna – hon är också mamma till tre barn.
Äldsta dottern Mia Threapleton har till och med gått i mammas fotspår, och påbörjat en egen skådespelarkarriär.
Det här är Titanic-stjärnans barn!
Annons
6 kändisbarn som har gått i sina föräldrars fotspårBrand logo
6 kändisbarn som har gått i sina föräldrars fotspår

Sedan Kate Winslet, 45, spelade rollen som Rose i Titanic 1997 har hon varit en självklar del av Hollywoods främsta elit, och efter att ha återförenats med vännen Leonardo DiCaprio i filmen Revolutionary Road så vann hon en Golden Globe för Bästa kvinnliga huvudroll. Året därpå fick hon en Oscar för sin roll i The Reader.

Trots den nära vänskapsrelationen med DiCaprio och ivrigt påhejande fans så har de två aldrig varit mer än vänner – men medan Leonardo DiCaprio aldrig har dejtat någon som är äldre än 25 år, sina 46 år till trots, så har Kate Winslet varit gift tre gånger och fått tre barn.

1998 gifte sig Kate med första maken Jim Threapleton. Paret fick dottern Mia 2000, innan de gick skilda vägar året därpå.

Annons
Kate Winslet och Jim Threapleton med dottern Mia 2000.
Kate Winslet och Jim Threapleton med dottern Mia 2000.

2003 gifte sig Kate med andra maken Sam Mendes, som hon fick sonen Joe Mendes med samma år som de gifte sig. Sam och Kate höll ihop fram till 2010, de då ansökte om skilsmässa.

Kate Winslet och Sam Mendes med barnen Mia och Joe.
Kate Winslet och Sam Mendes med barnen Mia och Joe.

Men Kate Winslet hängde inte läpp för det krossade äktenskapet. – två år senare hade hon gift sig för en tredje gång, den här gången med Edward Abel Smith, som då gick under namnet Ned RocknRoll.

Annons
Kate Winslet gravid med sonen Bear 2013.

Edward och Kate Winslet fick sonen Bear 2013, och verkar fortfarande vara lyckliga tillsammans, nio år in i äktenskapet.

Kate Winslet med maken Edward och sonen Bear 2018.
Kate Winslet med maken Edward och sonen Bear 2018.

Kate Winslets dotter satsar på egen skådespelarkarriär

Kates äldsta dotter Mia har hunnit fylla 20 år, och valt att gå i mammas fotspår och satsa på en skådespelarkarriär – något Kate Winslet så klart är stolt över. Nu syns Mia i skräckfilmen Shadows.

Annons

– Hon är 20 och skådespelar. Hon är iväg nu i Tjeckien och ska spela i en tv-serie där borta. Det som är bra för henne är att hon har ett annat efternamn, så hon har gått under radarn och folk som castar henne har inte vetat att hon varit min dotter, och det har varit viktigt för hennes självförtroende så klart, sa Kate Winslet förra året till Lorraine Kelly.

Mia Threapleton har själv berättat att hon inte brukade vara med så mycket på inspelningar under uppväxten – men att det var kul när det hände.

– Jag tillbringade faktiskt inte så mycket tid runt inspelningarna som mamma jobbade på. Det var alltid speciellt. Och det är en väldigt annorlunda upplevelsen när det händer en själv, och inte alls som när jag bara fick observera då och då. Jag förstår verkligen var mamma alltid präntade in hos oss hur svårt jobbet är. Hon har helt rätt! Och jag älskade varje sekund.

Annons
Kate Winslets dotter Mia Threapleton i filmen Shadows 2020.
Kate Winslets dotter Mia Threapleton i filmen Shadows 2020.
Annons