SVT-profilen Kattis Ahlström är en av årets Vinterpratare i P1. I sin radiosändning berättar programledaren om ett fint minne av den folkkäre skådespelaren Michael Nyqvist, som gick bort i sviterna av cancer den 27 juni 2017.

Det var på Kristallengalan 2005 som Kattis Ahlström vann pris för Årets kvinnliga programledare på tv-galan. Samtidigt hade Michael Nyqvist vunnit en Kristall för dramaserien Om Stig Petrés hemlighet. När de två skulle dansa ihop på den glammiga festen så råkade skådespelaren trampa Ahlström på tårna.

– Vi var så uppskojade båda två att Micke lyckades trampa sönder min lilltå när vi dansade, säger Kattis Ahlström i Vinter i P1.

Till slut blev det personer från SVT-programmet Livräddarna, som hade vunnit pris för Årets tv-program på Kristallengalan det året, som passande nog fick komma till räddning.

Kattis Ahlströms fina minne med Michael Nyqvist

Men när Kattis Ahlström skulle dansa vidare gick det plötsligt fel, och hennes Kristallenstatyett fick sig en törn på det stimmiga dansgolvet.

– När dansen gick vidare så slant den fina glasstatyetten ur näven och ja, gick lite sönder, säger Kattis Ahlström i Vinter i P1.

Men SVT-programledaren är inte sur över det – tvärtom. Hon ser det som ett fint minne av Michael Nyqvist, som inte finns med oss längre.

– Jag ser det som att det bara är lite extra värde eftersom jag alltid tänker på Micke Nyqvist när jag ser den. Och honom vill man ju aldrig någonsin glömma, säger Kattis Ahlström i sitt P1-program.

Läs mer:

Lisa Nilsson: Breven från mamma förändrade allt – efter hennes död

Årets vintervärdar 2020/2021 – här är hela listan

Så mycket tjänar de kvinnliga tv-profilerna – här är hela listan