Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Keanu Reeves svåra sorg över döda dottern – stjärnans tragedier i livet

23 apr, 2021 
Keanu Reeves 1993 och 2019.
Keanu Reeves är inte bara hyllad skådespelare – han har också blivit känd som den snällaste mannen i Hollywood.
Men Matrix-stjärnan har också gått igenom mycket sorg, och har förlorat sin bebis, sin flickvän och sin bästa vän.
Annons
Så tar du dig igenom sorg - psykologens tipsBrand logo
Så tar du dig igenom sorg - psykologens tips

Hyllade skådespelaren Keanu Reeves, 55, uppskattas inte bara för sin gedigna karriär med filmer som Matrix, Speed, och John Wick han är också en av de trevligaste männen i skådespelarbranschen.

Länge har fans och kolleger hyllat skådespelaren för hans ödmjuka attityd, hans generositet och hans vänlighet – bara sådana detaljer som att han stöttar och peppar fans som tycker att de är för fula för att ta bild med honom, eller att han setts ge bort sitt säte på tunnelbanan när det varit fullt. Skådespelaren skänker också stora mängder pengar till barnsjukhus.

Men Keanu Reeves har inte haft ett enkelt liv, och kanske är det också därför han lägger energi på att vara snäll och generös. Inom loppet av åtta år förlorade skådespelaren nämligen sin bästa vän, sin dotter och sin flickvän i olika tragiska dödsfall.

Annons

Keanu Reeves och River Phoenix växte upp tillsammans i skådespelarbranschen och blev bästa vänner när de skådespelade mot varandra. Men bara 23 år gammal gick River Phoenix bort tragiskt av en drogöverdos, utanför Johnny Depps klubb Viper Room.

River Phoenix och Keanu Reeves.
River Phoenix och Keanu Reeves.

Keanu Reeves blev så klart väldigt påverkad av sin bästa väns tragiska död. Medan han försökte läka från sitt krossade hjärta, så träffade han fem år senare den unga skådespelaren Jennifer Syme. De två blev ihop, och ett år in i relationen väntade de sitt första barn tillsammans, dottern Ava.

Keanu Reeves sorg – dottern och exet dog

Men lyckan blev kortvarig – på julafton 1999 föder Jennifer den dödfödda dottern, och paret tvingas begrava sin dotter utan att ha fått lära känna henne. Kort därpå gör de slut, och sörjer på varsitt håll i stället för tillsammans. Trots uppbrottet fortsätter de dock vara nära vänner, fram till april 2001. Då avlider Jennifer Syme i en tragisk bilolycka.

Annons

– Sorg ändrar form, men det tar aldrig slut. Folk har en missuppfattning om att man kan hantera det genom att säga ”Det är borta, och jag mår bättre”. De har fel. När personerna man älskar är borta, så är man ensam. Jag saknar att vara en del av deras liv, och att de är en del av mitt. Jag undrar hur nutiden hade sett ut om de var här – vad vi kanske hade gjort tillsammans. Jag saknar alla bra saker som aldrig blir, sa Keanu Reeves till Parade 2006, fem år efter exflickvännens död.

När Keanu Reeves gästade The late show med Stephen Colbert imponerade han på många med sitt djupa svar på frågan ”Vad tror du händer efter döden?”:

– Jag vet att de som älskar oss kommer saknar oss.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons