Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Kenza Zouiten Subosic om skuldkänslorna över andra graviditeten

11 sep, 2020 
AvSaga Pettersson
FotografTT/INSTAGRAM
Gravida Kenza om skuldkänslorna
Kenza Zouiten Subosic väntar sitt andra barn, och trots den totala lyckan har graviditeten inte bara fått henne på glada tankar. “Gud vad jag sviker Nikola nu, han ska ju vara min lilla bebis….”, skriver hon.
Annons
7 Enkla träningsformer på hemmaplanBrand logo
7 Enkla träningsformer på hemmaplan

Kenza Zouiten Subosic blev mamma för första gången förra sommaren när sonen Nikola kom till världen. Nu väntar hon och maken Alex Subosic sitt andra barn. Och att baby nummer två är påväg är inte det enda glädjande beskedet som Kenza delat med sig av de senaste dagarna.

Kenza, som bloggat i nästan 15 år, beslutade sig i april för att ta en paus från bloggen, och kanske till och med lägga ner bloggandet helt. Men i samband med den nya graviditeten har hon gett bloggandet en chans igen.

I ett nytt inlägg på bloggen berättat hon nu om när hon och maken insåg att de ska bli tvåbarnsföräldrar.

”Så i juni, ungefär en vecka efter att vi hade firat Nikolas första födelsedag, så fick vi se det där fina plusset på stickan igen. Det där plusset som framkallar så mycket känslor och kastar om hela ens värld”, skriver Kenza.

“Hur ska vi klara två så små?”

Att bli gravid har för Kenza inte varit enkelt. Därför blev hon förvånad över att en andra graviditet kom så fort som den gjorde.

Annons

”Att det skulle ske så snabbt denna gång trodde jag verkligen inte. Jag hade en sån blandad kompott av känslor inuti mig att de tog mig ett tag att landa i det hela”.

Men den nya graviditeten fick henne inte bara att känna glada känslor. I inlägget förklarar hon också att hon ett tag kände skuldkänslor gentemot sin son Nikola.

”Tankarna som flög var allt ifrån “hur ska vi klara två så små?” till “gud vad jag sviker Nikola nu, HAN ska ju vara min lilla bebis….” Snälla, säg att jag inte varit ensam med att känna skuldkänslor? Aleks förstod mig inte alls, han tyckte jag var knäpp som inte enbart tänkte att detta är det finaste vi kan ge honom. Och nu håller jag ju såklart med”, skriver Kenza i inlägget.

Men känslorna som Kenza känt är inte ovanliga. Bland kommentarerna till inlägget är det flera av hennes följare som delar med sig av samma erfarenhet kring sin andra graviditeten.

LÄS MER:

Annons