Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Kenza Zouiten Subosics ärliga ord om första tiden som tvåbarnsmamma

12 mar, 2021 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
Kenza Zouiten Subosic
Sedan en vecka tillbaka är bloggaren och influencern Kenza Zouiten Subosic, 29, tvåbarnsmamma. Nu berättar hon om den omtumlande första tiden i rollen.
Annons
Kenza Zouitens stilresa genom åren- då och nuBrand logo
Kenza Zouitens stilresa genom åren- då och nu

Den 5 mars kom lille Danilo till världen. Han är Kenza och maken Aleks Subosics andra barn, och därmed också lillebror till snart 2-åriga Nikola. Mamma Kenza har på blogg och i sociala medier talat mycket om sina känslor inför att få en till liten knodd i familjen. Nu när han äntligen är här ger hon en uppdaterad bild av livet som tvåbarnsmor.

Njuter av bebisbubbla

I ett färskt blogginlägg skriver Kenza: ”Vi börjar landa i det nya livet som tvåbarnsföräldrar.” Hon fortsätter:

”Jag vet hur snabbt bebisbubblan är över och jag försöker verkligen njuta så mycket det bara går. Det är även lite svårt att hantera alla känslor denna gång, det är en sån stor känsloblandning av bland annat lycka och skuldkänslor och orättvisa”.

Kenza har sedan tidigare berättat om hur hennes nära vän, bloggaren Danijela Pavlica, just nu går igenom en tuff period sedan hon drabbades av missfall. Kenza vill kunna finnas där och stötta vännen vilket påverkar känslorna hon själv har som nyförlöst den här gången.

Annons

Kenzas många blandade känslor

”Samtidigt som jag tittar på min bebis och känner sån tacksamhet över att han är här, så sliter sorgen för min vän sönder mitt hjärta. Varför.. Varför.. Det är så orättvist”, skriver Kenza.

Hon ger i samma blogguppdatering även flera nya detaljer kring förlossningen genom att avslöja att Danilo föddes på exakt samma klockslag som Nikola, och hur det endast krävdes tre tycken krystvärkar innan bebisen var ute. Förlossningen skedde på BB Stockholm, Kenza berättar:

”Jag stod på knä med bröstet lutandes mot sängens ryggstöd, och med lustgas-slangen i enda handen och Aleks hand i andra plockade jag fram krafter jag glömt att jag hade.

Danilos likhet med storebror Nikola

Kenza berättar vidare i blogginlägget att Danilo var ”bra mycket mindre än Nikola och han kändes så liten och så skör. Som en liten sparv”. Bebisen var 50 cm lång och vägde 3684 gram. Hon menar att till en början såg de väldigt lika ut, de två bröderna, men att när svullnaden väl lade sig i Danilos ansikte så växte ett nytt utseende fram.

Bloggaren förklarar att det finns så mycket mer hon kan och vill berätta men att ”jag tänker att det får komma när jag känner att tiden finns”, för nu är det bebisbubblan och känslohanteringen som gäller.

Källa: Kenzas.se

LÄS MER:

Annons