Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kenza Zouiten Subosics ord om andra graviditeten

07 sep, 2020 
AvSaga Pettersson
Kenza Zouiten Subosic och maken Aleks väntar sitt andra barn! Nu berättar hon mer om lyckan och vägen till graviditeten. – Väldigt chockade över att det gick så fort den här gången, berättar hon nu.
Annons

Förra sommaren blev Kenza Zouiten Subosic, 29, och maken Alexs Subosic, 35, föräldrar för första gången. Den 14 juni 2019 kom sonen Nikola till världen.

”Allt gick bra och vi är så kära i honom. Det är svårt att förstå att han faktiskt är här, att jag blev mamma till slut”, skrev Kenza i ett känslofyllt första inlägg på Instagram efter sonens födsel.

Vägen till att bli gravid var inte enkel. När Kenza först avslöjade att hon väntade sitt första barn bröt hon tystnaden om sin svåra gravidkamp. För tre år sedan fick Kenza beskedet om att hon inte har många ägg kvar.

– Jag var 26 år då jag fick beskedet att jag har kort lutelfas med ett AMH-värde på 0,2, vilket är vanligt för kvinnor som är över 45 år – och skulle hamna i klimakteriet tidigt. Det var en stor chock och jag bröt ihop totalt, har hon berättat i en intervju med Mama.

Hon och Aleks kämpade länge med att försöka få barn, och efter två IVF-försök utan resultat blev hon plötsligt gravid på naturlig väg.

Annons

Kenza om tuffa förlossningen med Nikola

Förlossningen var inte heller en dans på rosor. Efter att hennes krystningsvärkar hållit i sig konstant i två timmar drabbades hon av panik, något hon berättat om i sin podcast.

– ”Jag vet inte vad jag ska göra, varför är det ingen som hjälper mig? Ser ni inte att jag håller på att dö?”. Det var sådana tankar i mitt huvud hela tiden.

I samma veva förklarade hon att den tuffa förlossningen gjort att hon inte var så sugen på en till bebis. Men hon påpekade också att hon var väl medveten om att hennes syn på det antagligen skulle komma att ändras, vilket det gjorde redan någon månad senare.

– Vi är jätteglada och tacksamma för att det funkade med Nikola, men vi vill ha fler barn och det är ju ingen självklarhet att det går. Jag känner mig stressad eftersom man inte vet exakt när jag kommer hamna i klimakteriet, sa hon i intervjun med Mama.

”Väldigt chockade över att det gick så fort”

Och nu är barn nummer två på väg! Under söndagen avslöjade Kenza att familjen växer.

Annons

”Din mamma, pappa och storebror, vi väntar alla på dig! Vår lilla familj växer!” skrev hon i ett inlägg på Instagram.

Kenzas nya graviditet glädjer inte bara familjen utan även hennes stora följarskara, gratulationer har öst in. Vägen till den andra graviditeten var inte heller enkel, men den skedde snabbare än Kenza själv trott.Aaw

”Vill tacka er för alla fina ord angående vårt andra barn. Det är så fint att se hur ni delar vår glädje”, skriver hon i sin Instagram story, och fortsätter:

”Även om det var planerat och med hjälp av IVF (att bli med barn ”händer” bara inte för oss, vi behöver hjälp.) Vi var väldigt chockade över att det gick så fort den här gången. Men vi är så klart SÅ glada och SÅ tacksamma. Vi hade aldrig kunnat tro detta för 2,5 år sedan”.

Foto: TT, Instagram

LÄS MER:

Annons