Kevin Hart som skulle ha lett Oscarsgalan 2019.

För bara några dagar sedan avslöjade skådespelaren Kevin Hart att det var han som skulle leda Oscarsgalan 2019. Men nu meddelar han att han hoppar av.

Det hela beror på att Kevin Hart tidigare har uttalat sig homofobiskt på såväl Twitter som i sin egna show. När Oscarsakademin ville att han skulle be om ursäkt för sina uttalanden vägrade Hart, och han lade sedan upp en video på sin Instagram där han berättar varför.

”Jag fick nyss ett samtal från Akademin som sa att jag måste be om ursäkt för några gamla tweets, annars måste de hitta en annan Oscars-värd. Det gäller tweets från 2009/2010 eller något sådant. Men jag sa att jag står över. Och anledningen till att jag står över är för att jag redan har adresserat det här ett flertal tillfällen.”

Flera amerikanska tidningar ska dock ha letat både på Twitter och i sina egna arkiv utan att ha hittat någon ursäkt från Kevin Hart, rapporterar Aftonbladet. Och nu går Kevin Hart ut på Twitter med både avhopp och ursäkt.

”Jag har fattat beslutet att kliva ner från värdskapet på årets Oscarsgala. Det här beror på att jag inte vill vara en distraktion under en kväll som borde firas av så många talangfulla konstnärer. Jag ber uppriktigt om ursäkt till HBTQ-rörelsen för mina okänsliga ord i mitt förflutna”, skriver han och fortsätter i en annan tweet:

”Jag är ledsen att jag har sårat folk. Jag utvecklas och vill fortsätta att göra det. Mitt mål är att föra samman människor, inte slita dem isär.”

Kevin Hart har bland annat skämtat om att hans största rädsla i livet är att hans son skulle komma ut som homosexuell. I showen Seriously funny (2010) säger han följande enligt People:

”Ha i åtanke att jag inte är homofob. Var lycklig. Gör vad du vill. Men jag, som en heterosexuell man, om jag kan hindra min son från att bli gay så kommer jag göra det.”

Läs mer:

Oscarsgalan 2018 – 41 looks från röda mattan

Mer läsning

Femina