Keyyo tillbaka i Lets dance 2021.
2:17

Efter reklamen: Carola regerar på sin stilresa - genom tiderna

(2:17)

Kristina “Keyyo” Petrushina och Hugo Gustafsson blev i lördags det femte paret att åka ut ur Let’s Dance 2021 på TV4. Men sedan programmets stora dragplåster Carola Häggkvist meddelat att hon hoppar av tävlingen frivilligt får Keyyo och Hugo nu en andra chans.

– Det känns jättekul, säger Keyyo till TV4.

Därför lämnade Carola Let's Dance

Veckan innan kvartsfinalen kom chockbeskedet att Carola Häggkvist, 54, avbryter sin medverkan i Let’s Dance. Programmets i särklass mest hypade deltagare hade diagnostiserats med utmattningssymptom och valde därför att hoppa av.

I ett känslostarkt inlägg på Instagram skrev hon:

”Jag vill inte låta mitt naturliga driv driva mig ända in i den berömda ’väggen’ med påföljd av fler skador så att jag inte kan ta mig an mina kommande uppdrag varav jag väljer att kliva av ’Let's Dance tåget’ som går i en oerhört hög hastighet utan stopp för återhämtning. Jag ser det även som mitt ansvar som ensamstående förälder ha ork kvar för mitt barn.”

Carola konstaterade även att produktionen inte hade för avsikt att ta hänsyn till hennes önskemål om att skruva ned tempot.

”Klart att jag alltid vill kämpa in i det sista men inte till vilket pris som helst!”, skrev hon och tackade för sig.

Keyyos känslor efter att ha åkt ut

Samtidigt har Keyyo varit öppen med sin sorg över att ha fått lämna programmet. Hon stod efter en tuff vecka med värk som förlorare mot Filip Lamprecht i senaste avsnittet. På Instagram beskrev Keyyo därefter sina känslor så här:

”Jag måste vara ärlig och erkänna att jag såklart är lite ledsen. Jag är stolt som en tupp över alla danser vi framfört men nere över det faktum att vi hade så mycket mer vi hade kvar att ge och visa er. Men framförallt är jag ledsen för att jag inte klarade av att prestera på det sätt jag ville och trotsa smärtan”.

Onsdagens besked att Keyyo nu får en andra chans kommer därför som en välsignelse – och utmaning.

Keyyo om att tacka ’ja’ på nytt

För TV4 säger Keyyo att hon var tvungen att tänka efter både och och två gånger när erbjudndet om att komma tillbaka till tävlingen presenterades för henne.

– Förra veckan var ganska påfrestande, kroppen fick ta en del stryk i knä och nacke och så blev jag ärligt talat ganska ledsen och besviken när vi åkte ut. När vi fick frågan igen var det ganska tudelade känslor för jag var ju sugen på att komma tillbaka och köra igen men jag är också lite rädd för man kan ju åka ut igen, självklart. Men jag känner också att jag vill visa att dansglädjen för mig är större än risken att åka ut och misslyckas, säger Keyyo.

Let’s Dance sänds lördagar kl 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Källa: Aftonbladet

Foto: TT

LÄS MER:

Carola lämnar Let's dance av medicinska skäl – efter kampen

Låtarna vi sjungit helt fel text till – världens mest missuppfattade rader

Carola Häggkvist om stödet från ex-pojkvännen Jimmy Källqvist