Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kikki Danielsson hoppar av Lotta på Liseberg 2020

05 aug, 2020 
AvMalin Ljung
FotografTT
Kikki Danielsson och Lotta Engberg
Kikki Danielsson skulle vara med i säsongsavslutningen av Lotta på Liseberg 2020 i TV4. Men bara en vecka före programmet hoppar hon plötsligt av.
Annons

Den folkkära artisten Kikki Danielsson presenterades under våren som en av artisterna som skulle medverka i säsongsfinalen av Lotta på Liseberg i TV4. Hon var en av de artistbokningar som tittarna onekligen såg fram emot mest under sommaren 2020, och redan förra veckan började frågor bubbla om varför Kikki inte syntes till i sändningen.

Orsaken var att Elisabeth “Bettan” Andreassen, 62, var inbjuden som hemlig gäst. Tillsammans med Lotta Engberg och Kikki Danielsson har Bettan tidigare gjort succé i Melodifestivalen med låten Vem e det du vill ha.

Därför hoppar Kikki Danielsson av Lotta på Liseberg

På sociala medier uttryckte tittarna att de saknade Kikki i programmet, som dessutom utgjort gruppen Chips med Bettan. Men till Hänt gav TV4 ett lugnande besked – Kikki Danielsson var sedan länge inbokad till finalen av Lotta på Liseberg 2020 den 10 augusti.

Men med bara en vecka kvar till programmet avslöjar nu Kikki Danielsson att hon kommer att nobba programmet helt det här året, hon kommer inte att finnas med nästa vecka när artister som Måns Zelmerlöw, Wiktoria, Jill Johnson och Robin Stjernberg gästar Lotta Engberg.

Annons

– Jag mår bra, är frisk och har verkligen sett emot att sjunga och möta tv-publiken hos Lotta på Liseberg, men på grund av omständigheterna med corona så har jag nu fattat beslutet att inte resa i sommar trots allt. Därför så väljer jag tyvärr att inte medverka i år, säger Kikki Danielsson till Aftonbladet.

Så ersätts Kikki Danielsson efter avhoppet

TV4 har fått informationen om artistavhoppet till finalprogrammet. Jonathan Nordin, exekutiv producent, säger till tidningen att de nu arbetar frenetiskt med att hitta en ersättare till Kikki Danielsson om en vecka.

– Allas vår Kikki Danielsson kommer tyvärr inte medverka i finalavsnittet av ”Lotta på Liseberg” den 10 augusti, vilket såklart är tråkigt men vi respekterar hennes beslut till fullo, säger han och fortsätter avslöja att tittarna ändå kan få se henne i framtiden:

– Vi ser fram emot att ha med Kikki nästa år.

FOTO: TT, TV4

Läs mer:

Annons