mandelmanns gård säsong 4

Det ekologiska lantbruket Djupadal på Österlen är en tv-succé. Här kan tittarna följa bönderna Gustav och Marie Mandelmanns liv bakom plogen, i hagen och i köket. Den tredje säsongen har precis börjat sändas och Marie Mandelmann har tidigare berättat att det finns intresse för att fortsätta filma på gården.

– Men vi har sagt att vi är väldigt trötta. Vi jobbar mer än heltid och ska filma ovanpå det. Så länge barnen stöttar och hjälper till så funkar det men det är ett beslut man får ta år från år, sa Marie Mandelmann i december.

Tittarreaktioner avgörande

Men efter en välförtjänt semester i Italien och julfirande så har makarna Mandelmann bestämt sig för att fortsätta, skriver tidningen Land.

De nya inspelningarna börjar i april, lagom till kalvningarna. Men det var alltså inte självklart att göra en säsong till. Både Gustav och Marie Mandelmann tvekade på om folk verkligen skulle orka med ännu mer av dem i rutan.

Men responsen från tittarna har varit övertalande. Det är många som på olika sätt hört av sig och berättat att serien betyder mycket.

– Vi hade inte förstått att programmet betydde så mycket för många. Vissa skriver till och med att det gör deras liv värt att leva. Eller en mamma som skrev att vårt program var det enda som hennes son med svår ADHD blev lugn av, berättar Marie Mandelmann för Land.

Ställer krav på produktionen

Under tiden som Mandelmanns gård har gått från att vara en het nyhet till att bli en etablerad succé, har huvudrollsinnehavarna blivit bättre på att förhandla fram villkor för produktionen. Och det behövs för att få få ihop det pussel som det innebär att både driva ett jordbruk och filma.

– Allt är inte helt klart ännu men det handlar om att tillsammans hitta lösningar för att avlasta oss på olika sätt. Till exempel ha färre inspelningsdagar, säger Marie.

Läs även:

Marie Mandelmanns tips för miljövänlig odling

Se paret Mandelmanns fina kärleksförklaring till varandra