Kristin Kaspersen

Det var i Let’s dance förra året som tv-profilen Kristin Kaspersen, 49, lärde känna proffsdansaren Calle Sterner, 29. Duon lyckades charma både juryn och TV4-tittarna och därför var det knappast förvånande när de slutligen vann hela tävlingen.

Kristin och Calle kom varandra väldigt nära under träningarna och inspelningen av programmet. Efter att deras Let’s dance-resa var över har de därför fortsatt umgås en hel del. Både Calle och hans flickvän Johanna Bohm Hermansson är i dag några av Kristins allra närmsta vänner. I sociala medier får följarna ofta se dem träffas på middagar och andra tillställningar.

I december avslöjade Kristin Kaspersen att hon och Calle Sterner skulle ut på nya äventyr tillsammans, närmare bestämt att de skulle åka Vasaloppet ihop.

Antog utmaningen med Calle Sterner

Och inte bara dem, utan även ett par andra välkända vänner så som skidskyttestjärnan Magdalena Forsberg, som även hon deltog i Let’s dance 2019, skulle med. Målet med projektet var att samla ihop pengar till Naturskyddsföreningens miljöarbete.

Tv-profilen har vid flera tillfällen uppdaterat sina följare och berättat hur det gått med träningen.

”Vi tjuvstartar träningsläger med att värma upp i backen. Gaaaaalet härlig morgon!!! Följ vårt träningsläger mot Vasaloppet på @skiteamkaspersen. Bästa gänget! GLATT!”, skrev Kristin på Instagram för ett par veckor sedan.

Följarnas stöd till Kristin och Calle

På söndagen var det äntligen dags för Vasaloppet 2020. Kristin och hennes gäng hade tränat hårt för att orka genomföra den tuffa utmaningen. I ett inlägg på Instagram berättade Kristin i helgen att nerverna var på helspänn.

”Morgon, dagen före start. Lite nervös… men tokladdad! Nu lite förberedelser, och vänta in resten av teamet som är på väg”, skrev hon i inlägget.

I kommentarsfältet var följarna stöttande och många av dem tänkte heja på Kristin Kaspersen och Calle Sterner från tv-sofforna.

”Lycka till på resan i spåret”, skrev en person i en kommentar.

”Så spännande , lycka till ni är grymma”, hälsade en annan.

”Lycka till ska heja”, skrev en tredje.

Kaspersen gick i mål

Efter 10 timmar och 52 minuter var Kristin Kaspersen äntligen i mål. På Instagram skrev hon att det varit ”stökiga förhållanden” under dagen och att hon gick i mål på två timmar längre tid än sist hon åkte. Den gången var det snabbaste loppet genom tiderna, berättade hon. Hon var med rätta jublande glad över sin prestation trots allt och skrev på Instagram:

– Tack och lov var jag bättre tränad den här gången både fysiskt och mentalt för upplevelsen var galet bra! Så än mer stolt över denna gång. Gick i mål på 10 tim 52 min. Och hade krafter kvar. Det var coolt!

Fler kändisar i Vasaloppet 2020

Kristin Kaspersen var inte det enda välkända ansiktet i spåren. Andra stjärnor som syntes svischa förbi var till exempel SVT:s åkande reporter Clara Henry, deckarförfattaren Ninni Schulman, dansaren Tobias Karlsson, kocken Melker Andersson och sportjournalisten Malin Rimfors.

Text: Jonna Axelsson, Jessica Rådne

Foto: TT

Källa: Expressen

LÄS MER:

Kristin Kaspersen om relationen till Peg Parneviks – deras ärliga ord

Kristin Kaspersen om stödet efter Lill-Babs död

Brita Zackari berättar ärligt om sin egen hälsoresa