Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Kristin Kaspersen och Malin Berghagen för vidare Lill-Babs fina tradition

09 dec, 2020 
AvAino Oxblod
FotografKarin TÖrnblom/TT
Kristin Kaspersen och Malin Berghagen.
Som barn fick Kristin Kaspersen och Malin Berghagen följa med mamma Barbro "Lill-Babs" Svensson ut och lussa för äldre och sjuka på luciadagen.
Nu vill systrarna att mammans fina tradition ska leva vidare – och har arrangerat ett eget luciafirande i år.
”Tillsammans med våra kompisar Tess Merkel, Malena Laszlo och Hanna Hedlund ska vi på söndag sjunga för några äldre och ensamma”, skriver Kristin Kaspersen på Instagram.
Annons
10 saker du vill veta om Kristin KaspersenBrand logo
10 saker du vill veta om Kristin Kaspersen

Snart är lucia här, och med det kommer de fina luciatågen. På grund av läget i världen kommer luciafirandet se annorlunda ut än vanligt för många – och det är något som Kristin Kaspersen och Malin Berghagen vill göra något åt.

Som barn fick de två följa med sin mamma Lill-Babs för att lussa för gamla och ensamma.

”När jag och syster Malin var små väckte mamma oss tidigt på luciadagen. Vi klädde på oss lucianattlinnen för att bege oss ut i mörkret och väcka ensamma och äldre i vår närhet med luciasång. Vi hade bakat lussebullar och hade med kaffe. Nu för vi traditionen vidare”, skriver Kristin Kaspersen på Instagram.

Kaspersen och Berghagen planerar luciatåg för äldre

Hon förklarar att hon har en granne som hon vill lussa för, och att systern Malin då, i egenskap av att vara ambassadör för Äldrekontakt, som jobbar för att bryta ofrivillig isolering hos äldre, letat upp fler att gå luciatåg för.

Annons

”Självklart på avstånd med tanke på situationen.Tillsammans med våra kompisar Tess Merkel, Malena Laszlo och Hanna Hedlund ska vi på söndag sjunga för några äldre och ensamma. Äldrekontakt har så fint gjort en uppmaning om att ni andra, om ni har möjlighet, kan göra detsamma”, skriver Kristin Kaspersen.

Hon hänvisar också till organisationens Facebook-sida för mer information om vad man ska tänka på när man lussar i coronatider.

Initiativet hyllas nu av Kristin Kaspersens följare, som skickar hjärtan och kallar luciaplanerna för både underbara.

”Så fint av er”, skriver en person.

”Så fantastiskt initiativ”, tycker en annan om den kändisspäckade luciatåget.

Läs mer:

Annons