Kristin Kaspersen och Malin Berghagen.
10 saker du vill veta om Kristin Kaspersen
Slå på ljud

Snart är lucia här, och med det kommer de fina luciatågen. På grund av läget i världen kommer luciafirandet se annorlunda ut än vanligt för många – och det är något som Kristin Kaspersen och Malin Berghagen vill göra något åt.

Som barn fick de två följa med sin mamma Lill-Babs för att lussa för gamla och ensamma.

”När jag och syster Malin var små väckte mamma oss tidigt på luciadagen. Vi klädde på oss lucianattlinnen för att bege oss ut i mörkret och väcka ensamma och äldre i vår närhet med luciasång. Vi hade bakat lussebullar och hade med kaffe. Nu för vi traditionen vidare”, skriver Kristin Kaspersen på Instagram.

Kaspersen och Berghagen planerar luciatåg för äldre

Hon förklarar att hon har en granne som hon vill lussa för, och att systern Malin då, i egenskap av att vara ambassadör för Äldrekontakt, som jobbar för att bryta ofrivillig isolering hos äldre, letat upp fler att gå luciatåg för.

”Självklart på avstånd med tanke på situationen.Tillsammans med våra kompisar Tess Merkel, Malena Laszlo och Hanna Hedlund ska vi på söndag sjunga för några äldre och ensamma. Äldrekontakt har så fint gjort en uppmaning om att ni andra, om ni har möjlighet, kan göra detsamma”, skriver Kristin Kaspersen.

Hon hänvisar också till organisationens Facebook-sida för mer information om vad man ska tänka på när man lussar i coronatider.

Initiativet hyllas nu av Kristin Kaspersens följare, som skickar hjärtan och kallar luciaplanerna för både underbara.

”Så fint av er”, skriver en person.

”Så fantastiskt initiativ”, tycker en annan om den kändisspäckade luciatåget.

Läs mer:

Malin Berghagens barn har vuxit upp – så ser de ut i dag

10 kändismammor och deras döttrar – när de är lika gamla

Därför förlorar döttrarna Lill-Babs lägenhet – efter svåra striden

Mest läst