Fem svenska kändispar vi minns
Slå på ljud

2019 var det Kristin Kaspersen som dansade till sig vinsten i Let's dance tillsammans med Calle Sterner. Nu går sonen Filip Kaspersen Lamprecht i mammas fotspår, och dansar även han i Let's dance, tillsammans med sin danspartner Linn Hegdahl. Och det verkar helt klart som att han har ärvt sin mammas talang för dans.

– Det är nog tur för de andra dansarna i Sverige att du inte började dansa tidigare, vilken talang, utbröt Ann Wilson i premiärprogrammet när han och Linn dansade tillsammans framför kamerorna för första gången.

Medan Kristin Kaspersen är den kändaste av Filips föräldrar, så är hans pappa inte heller helt okänd. Martin Lamprecht, 57, är en före detta mästare inom femkamp, som bland annat har tävlat i OS.

Kristin Kaspersen om hur det är att vara svärmor till Peg Parnevik

Martin Lamprecht fick barn med friidrottaren

Kaspersen och Lamprecht var ihop under sju år, och fick sonen Filip Kaspersen Lamprecht 1997, innan de separerade en tid senare. Medan Kaspersen gick vidare och både gifte sig och fick barn med Hans Fahlén, så gifte sig Martin Lamprecht med friidrottaren Erika Johansson. Paret fick dottern Wilma, som alltså är Filips halvsyster, och var gifta från 2009 till 2017, då de gick skilda vägar. Martin Lamprecht dejtade också Agneta Sjödin en period.

Kristin Kaspersen har berättat om uppbrottet både från Martin och från Hans, och konstaterat att hon inte ser det som jobbiga eller tunga händelser – utan i stället som problemlösning.

– Jag har ju separerat två gånger, men jag ser inte det som motgångar eller kriser. Jag ser det som att vi hittade en bra lösning på ett problem. Jag tyckte faktiskt det var bra och positivt, för vi hade inte en fungerande relation, har hon sagt i Amelia.

– Därför har jag svårt att se det som motgångar, utan tvärtom ser jag det som någonting bra.

Mest läst