Hanna Hedlund och dansaren Tobias.

Karin Törnblom/TT
1:28

Efter reklamen: Fem snabba med Filip Lamprecht

(1:28)

Årets säsong av Let's dance är i full gång på TV4, för första gången på lördagar och med Petra Mede och David Lindgren som programledare. Under fem veckor har fyra deltagare fått lämna programmet – först ut var Janne Josefsson, följt av Martin Melin, Suzanne Axell och nu senast Hanna Hedlund.

Att Hanna Hedlund fick lämna programmet kom som en förvåning för många – Hanna hade nämligen fått högst poäng i programmet. Trots det fick hon ställas mot Anis Don Demina i en duell, som hon till slut förlorade.

Hanna Hedlund var besviken efter att hon behövde lämna programmet, och tyckte att hon och dansaren Tobias Wallin hade gjort bra ifrån sig.

– Vi har inte riktigt tagit in att vi inte ska dansa mer. Vi är så glada och hade en så god känsla när vi dansade, sa hon till Aftonbladet efteråt.

David Lindgren slår tillbaka mot kritiken – vägrar läsa

Tittarna besvikna på att Hanna Hedlund lämnade Let's dance

Efter att Hanna Hedlund fått lämna programmet var många tittare besvikna och tyckte det var orättvist att det var den som enligt juryn hade dansat bäst, som till slut tvingades åka ut.

Många efterfrågar nu regelförändringar, som skulle göra att juryn får mer makt, och har sista rösten när det kommer till vem som ska åka ut eller inte.

”Jag tycker att juryn skulle ha större makt, de är dom som kan bedöma dansen eftersom dom har den rätta utbildningen. Det blir alltid lite galet när folket får avgöra”, skriver en person på Facebook.

”Fattar inte detta, de två par som har fått högst betyg av juryn, ligger helt plötsligt sämst till och står i duell. Röstar folk utifrån helt andra kriterier än hur man dansar, juryn kunde ju heller inte riktigt dölja sin besvikelse över detta. Ge juryn mer makt, annars röstar folk bara efter populariteten/idolskapet hos vissa deltagare och då blir Let’s Dance helt ointressant, vilket det väl redan blivit till stor del”, tycker en annan.

”Det känns konstigt när de med högsta poängen åker ut! Borde inte kunna ske! De bästa ska premieras!”, tycker en annan.

Källa: Nöjeslivet.

Hanna Hedlund och Martin Stenmarcks dotter Ida går i föräldrarnas fotspår