Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Kritiken mot prins Harry och Meghans magasinomslag

20 sep, 2021 
AvAino Oxblod
FotografShutterstock
Prins Harry och hertiginnan Meghan är utnämnda till två av världens hundra mest inflytelserika personer.
Men bilden som är tagen till magasinomslaget kritiseras nu världen över – många reagerar på att prinsparet är kraftigt retuscherade.
”Retuscheringen har fått dra ett tungt lass här”, skriver en person.
Annons
De största snackisarna från Oprahs intervju med Meghan och HarryBrand logo
De största snackisarna från Oprahs intervju med Meghan och Harry

Magasinet Time har kommit med sin lista över världens hundra mest inflytelserika personer, och på den listan hittas bland annat brittiska prins Harry och hustrun hertiginnan Meghan. Det skandalomsusade kungliga paret uppmärksammas för sitt välgörenhetsarbete med stiftelsen Archewell foundation.

Men det är inte parets inverkan på omvärlden som har blivit en snackis i samband med listan – istället är det bilden som har tagits på paret som får folk att gå i taket. I samband med att listan offentliggjordes släppte Time också olika omslag med de utnämnda personer, bland dem prins Harry och hertiginnan Meghan. På bilden står Meghan längst fram i en helvit outfit och utsläppt hår, med maken snett bakom sig, som klädd i en kontrasterande mörk tröja håller om Meghans axlar.

Bilden anklagas för kraftig retuschering

Det många har reagerat på är att parets bild är kraftigt retuscherad, något som gör att paret uppfattas som plastiga dockor snarare än vanliga människor.

Annons

”Retuscheringen har fått dra ett tungt lass här”, tycker en person.

”Det här omslaget ser så fejkat ut... eller vänta, det är för att de är det”, skriver en annan person vasst.

”Jisses jag trodde det var ett parodikonto med ett uppenbart obehagligt photoshoppat omslag. Sen upptäckte jag den blå bocken. Wow, Time har tappat det. Hårt”, recenserar en person, medan en annan skriver ”Hemskt retuscheringsjobb. De ser CGI ut”.

Andra kritiserar också det faktum att prins Harry står bakom sin fru på bilden, vilket gör dem lika långa, och kallar det för ”omanligt”.

Omslaget möts också av stöd och hyllningar till paret.

”Otroligt omslag! Älskar allt bra jobb de gör trots de elaka attackerna som kommer mot dem från Firman” och ”Det är glowet för mig... det är så det blir av frid och glädje” är två av de hyllande kommentarerna till paret.

Annons