Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Kylie Jenner är inte längre den bäst betalda kändisen på Instagram

14 jul, 2020 
AvEmma Castman
Från bäst betald till näst bäst betald. Ja, i år får Kylie Jenner se sig besegrad när det kommer till kändisar som tjänar mest pengar på Instagram. Här är hela listan!
Annons

Sedan en tid tillbaka har Hopper HQ sammanställt listor på vilka kändisar som tjänar mest pengar per inlägg på Instagram.

Analysföretaget baserar sina uträkningar på intern data, uppgifter från mediebolag och offentlig information – och hitintills visar årets resultat på ett trendbrott. Skönhetsmogulen Kylie Jenner, som med marginal toppade förra årets lista, får nämligen nöja sig med en andra plats i år.

På listan över de bäst betalda kändisarna på Instagram 2020 finns fyra män och sex kvinnor. Se alla här:

Topplista: De tjänar mest pengar på Instagram

1. Dwayne “The Rock” Johnson

Skådespelaren Dwayne Johnson, även känd under namnet The Rock, arbetar som skådespelare och wrestlare. På Instagram har han 189 miljoner följare, och för ett inlägg får han drygt 9,3 miljoner kronor.

Annons

2. Kylie Jenner

Kylie Jenner tillhör den omtalade familjen Kardashian/Jenner, och även om hon har blivit av med listans topplacering – verkar det inte gå någon nöd på henne. Sammanlagt har Kylie 185 miljoner följare på plattformen, och för ett inlägg tar hon drygt 9 miljoner kronor.

3. Cristiano Ronaldo

Fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo har hela 230 miljoner följare på Instagram. För ett inlägg får han drygt 8,1 miljoner kronor. Cristiano Ronaldo är därmed den bäst betalda i sin bransch.

Annons

4. Kim Kardashian

Den andra Kardashian/Jenner-systern som finns representerad på listan är Kim Kardashian. Tv-profilen har 179 miljoner följare på plattformen, och för ett inlägg tar hon närmare 7,9 miljoner kronor.

5. Ariana Grande

Den omåttligt populära sångerskan Ariana Grande har 194 miljoner följare på Instagram, och för ett inlägg får hon drygt 7,8 miljoner kronor.

Annons

6. Selena Gomez

Det går inte heller någon nöd på Ariana Grandes artistkollega Selena Gomez. På Instagram har hon 183 miljoner följare, och för ett inlägg tar hon omkring 7 790 000 kronor.

7. Beyoncé

På Instagram följs Queen B av hela 150 miljoner användare, och när hon väljer att samarbeta med företag tar hon drygt 7 miljoner kronor för ett inlägg.

Annons

8. Justin Bieber

Artisten Justin Bieber slog igenom som ung, och under sin karriär har han hunnit samla ihop drygt 141 miljoner följare på Instagram. För ett inlägg tar han cirka 6,8 miljoner kronor.

9. Taylor Swift

På Instagram har den amerikanska artisten Taylor Swift 136 miljoner följare, och när hon väljer att göra samarbeten tar hon drygt 6,6 miljoner kronor för ett inlägg.

Annons

10. Neymar da Silva Santos Junior

Neymar da Silva Santos Junior är listans andra fotbollsspelare. Sammanlagt har han 139 miljoner följare på Instagram, och för ett inlägg tar han cirka 6,4 miljoner kronor.

Vill du se de exakta siffrorna, och läsa hela topp 100-listan finns allting samlat här.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons