Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Laila Bagge om tuffa beskedet från läkarna: Hade tur som klarade mig

26 jun, 2021 
AvJessica Rådne
Fotograftt
laila bagge
Laila Bagge, 48, har haft ett tufft år. Nu berättar hon om hur trippla jobb i fyra bolag ledde till en varning från läkare. ”Jag kunde lika gärna ha brutit nacken”, säger hon till Expressen.
Annons
Visste du det här om Laila Bagge?Brand logo
Visste du det här om Laila Bagge?

Entreprenör, bloggare, tv- och radiopersonlighet, samt powerkvinna. Laila Bagge lever ett fullspäckat liv med jobb och åtaganden. När hon nu är aktuell som en av huvudpersonerna i nya realityserien Svenska powerkvinnor berättar hon om hur hälsan varit på väg att svika.

Vaknade upp på badrumsgolvet efter kollaps

Det är i en intervju med Expressen som Laila Bagge berättar om varningen. Men vi tar det från början.

Laila Bagge vaknade upp med yrsel en morgon i höstas. Hon gick in i badrummet och drack ett glas vatten och sen blev det svart. Nästa gång Laila vaknade upp låg hon på golvet med bruten käke och skadade tänder. Under sex veckor var hon sedan förbjuden att tugga. På bloggen skrev hon om hur kollapsen varit ett resultat av vätskebrist, men det var inte hela sanningen.

Annons

– Jag har mina fyra bolag som inte bara kan stänga ned, och med radio och tv, så går det inte att säga: ”Kan vi köra om två veckor?”, säger hon till Expressen.

– Så man gör radio i fyra timmar, käkar frukost, och sen går det i ett. Du kanske spelar in tv eller måste sticka till lagret för någon grej med företaget. Sen inser man att man jobbat i arton timmar utan paus för vare sig mat eller vätska. Det var därför jag bröt käken i höstas. På grund av vätskebrist och att jag körde för hårt.

Kunde ha brutit nacken

Laila beskriver hur läkarna ment att hon haft tur som klarade sig med så pass lindriga skador.

– Jag kunde lika gärna ha brutit nacken. För jag trillade rätt framåt och slog huvudet i tvättstället. Jag kunde ha slagit in hela ansiktet, för jag föll med full kraft. Nu resulterade det ”bara” i att jag alltid kommer ha en sned käke. Efter det har jag skaffat en vätskeapp som plingar en gång i timmen, och så går jag och dricker, säger hon i intervjun.

Annons

På frågan om hur hon mår nu, svarar Laila att den senaste tiden ”inte varit jättebra”. Förkylningarna har avlöst varandra till följd av att kroppen inte orkat med hennes tempo. Hon har haft ont i kroppen, ont i huvudet och ännu idag har hon känningar i luftrören.

Laila berättar att pojkvännen Korosh Kananian, 30, och barnen Liam Pitts, 17, och Kit Wahlgren, 9, varit arga på henne för att hon inte tagit hand om sig och att det ska bli ändring på det.

– Nu har jag lovat min familj att ta hand om mig, säger Laila Bagge.

Källa: Expressen

Foto: TT

Annons