Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Lars Lerins om ensamheten – efter händelsen med Junior och barnen

24 aug, 2020 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Lars Lerin fick inte träffa varken maken Junior eller sina barn på flera månader. Nu berättar han om den stora ensamheten.
Annons

Lars Lerin, 66, håller just nu på att spela in den kommande SVT-serien Lerins sommarö. I programmet kommer så klart också maken Manoel ”Junior” Marques Lerin, 43, vara med.

De har nämligen återförenats efter att varit ifrån vara under flera månader tidigare i år. Paret var nämligen på semester i Juniors hemland Braslien när coronapandemin slog till med full kraft. Konstnären hade hunnit åka tillbaka till Sverige då, men Junior och barnen var kvar i Brasilien – och fastnade där.

Orden om ensamheten

De insjuknade också i covid-19. Nu har är de friska igen om hemma på svensk mark. Lars Lerin berättar i en intervju för tidningen Expressen om känslorna under den hemska perioden.

– Det var oroligt att ha dem på andra sidan jordklotet. Men Junior hade inte sådana väldiga symptom, så det gick lugnt till. På sätt och vis är det skönt nu, de har antikroppar och Junior kan gå och handla medan jag kan stanna hemma. Jag har klarat mig från viruset än så länge, säger Lars Lerin i intervju och berättar vidare att barnen tappade svenskan under sin tid där.

Annons

– Det tråkiga var att barnen hann tappa det svenska språket under tiden. De fick börja om från början när de kom hit. Men de tog upp språket på några veckor, så de hade det väl liggandes i något utrymme i hjärnan. Nu är det felfritt igen.

”Pang på om kärlek, liv och död”

Under tiden som resten av familjen befann sin i Sydamerika fick Lars Lerin finna sig i att vara själv i hemmet i Värmland. Han berättar för tidningen att han ofta tog långa promenader och pratade med grannarna. Dessutom hade han nära kontakt med skådespelaren Marianne Mörk.

– Man måste hålla på vardagsrutinerna, och det är viktigt att prata med andra om hur man känner. När Junior var borta gick jag promenader och pratade över diket med grannarna och vi fick beklaga oss för varandra. Då kändes det mycket lättare att gå hem till ateljén och måla, när jag haft ett socialt inslag i tillvaron.

Lerins sommarö har premiär på SVT den 25 november. Lars Lerin och Junior kommer då bjuda in en massa gäster till sitt lantställe.

Annons

I ett Instagram-inlägg beskriver Lars den egna serien så här:

– Det blir pang på om kärlek, liv och död med gästerna, säger Lars Lerin.

Läs mer:

Annons