Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Legendariska rockbandet Queen inviger Oscarsgalan 2019

20 feb, 2019 
AvSofia Börjesson
Brian May i Queen och Rami Malek som Freddie Mercury.
Efter succéfilmen Bohemian Rhapsody har intresset återigen exploderat för det ikoniska rockbandet Queen – och nu bekräftar deras manager att de inviger Oscarsgalan på måndag.
Annons

Filmen Bohemian Rhapsody är nominerad till inte mindre än fem Oscars i år: bästa film, bästa manliga huvudroll (Rami Malek som Freddie Mercury), bästa ljudmixning, bästa ljudklipp och bästa klipp. Men det eventuella prisregnet är inte det enda som engagerar det legendariska rockbandet Queen under galan – de ska nämligen inviga den.

De återstående originalmedlemmarna Brian May och Roger Taylor kommer att stå på scenen och framföra de välkända melodierna – med största sannolikhet till låten Bohemian Rhapsody. Men istället för att frontas av Freddie Mercury, som ju är föremål för filmens handling, får vi se den tidigare idoldeltagaren Adam Lambert vid mikrofonen. Ett ganska väntat val då Queen och Adam Lambert har turnerat tillsammans sedan 2012.

Adam Lambert tillsammans med Biran May i rockbandet Queen.
Adam Lambert på scenen tillsammans med Brian May i Queen. Foto: Colin Hart/TT

I vanliga fall brukar Oscarsgalan invigas av värden för kvällen, genom ett shownummer eller en längre monolog, men eftersom årets Oscarsgala genomförs utan värd har man valt den här lösningen.

Annons

Musikfokus under Oscarsgalan

Men Queen blir inte det enda musikframträdandet under Oscarsgalan 2019. Det är även bekräftat att Lady Gaga och Bradley Cooper kommer att framföra sin hitlåt Shallow från filmen A Star Is Born – även den nominerad till ett flertal priser.

Oscarsgalan går av stapeln natten till måndagen den 25 februari svensk tid.

Läs mer:

Annons