Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Leif GW Perssons uppmaning – efter tiden i isolering

19 nov, 2020 
AvAino Oxblod
FotografTV4.
Leif GW Persson är inne på sin nionde månad hemma i isolering, där han i stort sett bara träffar sin fru.
Samtidigt stöttar han Stefan Löfvens uppmaning om att fortsätta hålla avstånd – och uppmanar alla att göra detsamma.
– Nej, det är inte det minsta kul, men ibland får man som individ bita i det sura äpplet och till och med göra det för det allmännas bästa, säger Leif GW Persson i Nyhetsmorgon.
Annons
10 grejer du kanske inte visste om Leif GW PerssonBrand logo
10 grejer du kanske inte visste om Leif GW Persson

Leif GW Persson, 75, har suttit isolerad i sitt hem och på sin gård sedan i våras, på grund av coronapandemin. Krimprofessorn, som haft problem med hjärtat, är i riskgrupp och vill inte riskera att bli smittad av viruset.

GW är med i Nyhetsmorgon varje vecka via länk, och diskuterar med programledarna Maria Forsblom och Marcus Järborg om Stefan Löfvens nya, hårdare restriktioner.

– Budskapet är mycket tydligt: Håll dig hemma, gå inte ut, träffa inte andra människor. Det kokar ner till det, konstaterar Leif GW Persson.

– Där är ju du ett föredöme, säger Maria Forsblom, och syftar på professorns tillvaro i isolering, där han i stort sett bara träffar sin fru.

Leif GW Persson: Tråkigt att sitta isolerad

Leif GW Persson ger lite insikt kring hur det är att sitta isolerad, och konstaterar att han är ordentligt uttråkad, men att han samtidigt inte har något val.

– Ja, det vill jag påstå, men jag håller ju på att förgås för att det är så tråkigt. Men jag har ändå bestämt mig för att nu sitter jag här. Jag är nu inne på nionde månaden, säger han.

Annons

Han tycker också att alla andra ska ta sitt ansvar och göra vad de kan för samhällets bästa, och uppmanar tittarna att följa Stefan Löfvens rekommendationer.

– Är det kul? Nej, det är inte det minsta kul, men ibland får man som individ bita i det sura äpplet och till och med göra det för det allmännas bästa. Jag stöder statsministerns propåer oreserverat, säger Leif GW Persson i Nyhetsmorgon.

Läs mer:

Annons