Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Lena Dunhams nya serie på HBO Max – allt vi vet om Generation

02 feb, 2021 
AvStina Dahlgren
lena dunham
Lena Dunham gör det igen! Snart är det premiär för hennes nya tv-serie på HBO Max. Här är allt vi vet om Generation.
Annons
5 saker du kanske inte visste om Lena DunhamBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Lena Dunham

Girls, Industry och nu Generation – Lena Dunham fortsätter skapa tv-serier på löpande band. Hennes stora genombrott kom 2012 när Girls hade premiär på HBO. Lena Dunham både skrev manus, regisserade, producerade samt spelade i serien som gick i hela sju säsonger. Förra året regisserade hon Industry som även den fick lysande recensioner.

Det handlar Generation på HBO Max om

Nu är det dags för vad som förhoppningsvis blir ännu en succé. HBO har nämligen köpt in en hel säsong av Generation, en tv-serie som Lena Dunham har producerat. Enligt Marie Claire är serien en blandning av Euphoria och Sex Education. I avsnitten som är 30 minuter långa får tittarna följa ett gäng ungdomar på gymnasiet som försöker navigera sig fram i livet. Sociala medier, sexualitet, relationer och olika familjekonstellationer är några av de ämnen som tas upp i serien.

”Det är en mörk, men rolig serie, där kläderna och musiken får stå i fokus. Tänk er O.C. men att det utspelar sig i en värld där flip-telefoner är utbytta mot TikTok, och där man får följa en grupp med olika typer av människor som faktiskt reflekterar över den värld de lever i”, skriver sajten Glamour efter att ha fått en förhandstitt på de första avsnitten.

Annons

I varje avsnitt får man följa en enskild student och se allting ur dennes perspektiv. Ibland kan till och med samma händelse utspela sig igen, men då ur en annan students perspektiv.

Lena Dunham och Zelda Barnz skapar tv-serien tillsammans

Lena Dunham är producent, men det är 19-åriga Zelda Barnz och hennes pappa Daniel Barnz som ligger bakom manuset.

– Jag ville se mig själv och ungdomar i min egen ålder representerade på tv, på ett sätt som kändes äkta, utan fördomar, säger Zelda Barnz till Marie Claire.

Lena Dunham själv säger till samma tidning att hon är tacksam för att hon fått ta sig an tv-serien och för att hon fick chansen att jobba med familjen Barnz.

– Jag har fallit totalt för den här underbara familjen, som har låtit sin dotter Zelda uttrycka sig själv på ett sätt som är både roligt men också verkligen går på djupet när det kommer till tonåringar, säger Lena Dunham.

Skådespelarna i Generation – de är bekräftade hittills

De skådespelare som har bekräftats klara för serien hittills är Nathanya Alexander, Chloe East, Nava Mau, Lukita Maxwell, Haley Sanchez, Uly Schlesinger, Sam Trammell, Chase Sui Wonders, Justice Smith, och Martha Plimpton.

Generation har premiär på HBO Max i vår.

Foto: HBO, TT

LÄS MER:

Annons