Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Lena Endres och Thomas Hanzons barn har vuxit upp – det gör de i dag

27 apr, 2021 
Lena Endre och Thomas Hanzon fick två barn ihop.
Skådespelarna Lena Endre och Thomas Hanzon levde tillsammans i 13 år, och fick två barn tillsammans.
I dag har parets barn blivit vuxna, och har framstående karriärer inom sina olika yrken.
Så här ser Rosanna och Edvin Endre ut i dag – och det här jobbar de med!
Annons
Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Efter sina två äktenskap med Malte Ekblom 1979-1981 och Vjeko Benzon 1982-1985, så blev Lena Endre tillsammans med skådespelarkollegan Thomas Hanzon 1986. Paret levde tillsammans i 13 år och fick dottern Rosanna 1990 och sonen Edvin 1994, innan de gick skilda vägar.

Trots att relationen inte höll så fortsatte Endre och Hanzon att vara vänner och jobba tillsammans. Samtidigt som de gick isär privat så spelade de ett gift par påväg att separera i hyllad filmen Trolösa. Endre har tidigare berättat om utmaningarna kring att spela mot sin tidigare partner.

– Ibland händer det fel saker på fel… eller rättare sagt, det händer på rätt plats för konsten, men som människa är det lite tufft. Och det var det, för oss båda. Särskilt någon kärleksscen vi skulle göra: ”Gode gud! Det här går ju inte!”. Men det gick bra, har Lena Endre sagt.

Annons
Lena Endre och Thomas Hanzon 1998, med sonen Edvin.
Lena och Thomas med sonen Edvin 1998.

Lena Endre och Thomas Hanzon fick inte barn med andra

Efter uppbrottet från Thomas Hanzon gifte sig Lena Endre med regissören Richard Hobert 2000. Paret var tillsammans i 12 år innan de skilde sig 2012. Numera lever Lena med konstnären Martin Wickström, som hon varit gift med sedan 2016. Thomas Hanzon är gift med Åsa Hultman sedan 2014, men varken Thomas eller Lena fick barn med någon annan efter sitt uppbrott.

Som barn kunde Rosanna och Edvin ses skådespela med sina föräldrar, bland annat i filmen Tre solar tillsammans med Lena Endre.

Lena Endre med barnen.
Lena Endres barn var med i Tre solar.

I dag är Rosanna och Edvin 30 respektive 26 år gamla, och har framstående karriärer båda två. Edvin har valt att gå i sina föräldrars fotspår, men Rosanna har slagit in på en annan bana – klimathotet.

Annons
Rosanna Endre och Thomas Hanzon på en premiär 2008.
Rosanna Endre ville inte bli skådespelare som pappa eller mamma.

Det jobbar Rosanna Endre med

Rosanna Endre jobbar nämligen för Greenpeace, och har bland annat gästat Nyhetsmorgon för att prata om nedskräpningen i haven. Hon är också en av anledningarna till att Lena Endre valde att göra klimatthrillern Tunn is på TV4 2020. I en intervju med Expressen berättade Lena Endre att dotterns miljöaktivism med Greenpeace gör henne orolig.

Rosanna och Lena Endre på röda mattan 2019.
Lena Endre är stolt över dotterns engagemang.

– Hon tycker det är viktigt att vara aktivist emellanåt och det är det ju. För att sätta fokus på olika skeenden och problem som hon har lobbat för i åratal men där departement och företag inte lyssnar. Jag är jättestolt över henne så klart. Men orolig.

Annons

Edvin Endres succé utomlands

Edvin Endre har valt att bli skådespelare som sina föräldrar, och har redan fått internationellt genomslag. I 22 avsnitt spelade han Erlendur i Vikings på HBO, vars premiär i USA sågs av sex miljoner människor.

Edvin Endre i Vikings, på en häst bredvik Donal Logue.
Edvin spelade mot Donal Logue i säsong 2 av Vikings.

Han har också haft roller i Läckbergs Tyskungen och serierna Fartblinda och Fortitude.

Edvin Endre sitter vid ett bord.
Edvin Endre har en framgångsrik skådespelarkarriär.
Annons