Allt du vill veta om Tilde de Paulas Succékarriär
Slå på ljud

Sedan 2006 har Let's dance varit ett av TV4:s stora flaggskepp. Dansprogrammet med kändisar har alltid sänts som kanalens fredagsunderhållning – men det är det slut på nu.

Från och med vårens säsong kommer Let's dance i stället sändas på lördagar, som ett sätt att vinna tillbaka tittarna man tappat från programmet de senaste åren.

– Vi är helt säkra på att vi därmed kommer kunna ta tillbaka en del publik och fortsätta odla Let's dance mot fantastiska säsonger, säger TV4:s kanalchef Fredrik Arefalk i programmet TV4 Growth.

En stor anledning bakom bytet är att SVT lyckats så bra med sin fredagsunderhållning. Bäst i test, med programledarna Babben Larsson och David Sundin i spetsen, har tagit så mycket tittare från Let's dance att de nu alltså väljer att byta dag.

– Vi har känt att vi har tappat lite på fredagarna under de senaste åren, även om vi tycker att vi har gjort ett fantastiskt program genom hela resan. Det har till ganska stor del berott på konkurrensen om vi ska vara uppriktiga. SVT har lyckats bra med Bäst i test, inte minst mot barnfamiljerna, säger TV4:s kanalchef Fredrik Arefalk i TV4 Growth.Let's dance byter dag – Babben Larsson nöjd

Let's dance har den senaste tiden lockat ungefär 1,4 miljoner tittare i snitt, men det räcker inte för TV4.

– Så vi flyttar Let's dance till lördagar. Vi är helt säkra på att vi därmed kommer kunna ta tillbaka en del publik och fortsätta odla Let's dance mot fantastiska säsonger.

Bäst i test-programledaren Babben Larsson är nöjd över att hennes program utgjort sånt hot mot TV4-programmet att de måste byta dag.

– Oj! Ja, om det är så så känns det mäktigt. Det är fantastiskt i sånt fall om vi kan rucka en sådan institution, det är ju jättekul, säger Babben Larsson till Expressen.

Hon fortsätter:

– Jag tycker nog att vi fortsätter göra väldigt, väldigt roliga program. Vi har en väldigt bra panel, de är stridbara, underfundiga och vi kommer få skratta, fortsatt också.

Läs mer:

Petra Mede lämnar Bonusfamiljen – återkommer inte som Katja i säsong 4

Jon Henrik Fjällgren har blivit pappa – första orden om familjelyckan

Så mycket tjänar de kvinnliga tv-profilerna – här är hela listan

Mest läst