Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelser

Lili och Susie avslöjar sitt vilda 80-tal: Kastades dildos

06 nov, 2020 
AvAino Oxblod
FotografTV4.
Systerduon Lili och Susie var det hetaste som fanns i Sverige på slutet av 80-talet – och blondinerna levde ett minst sagt vilt liv under karriärstoppen.
I lördagens Så mycket bättre berättar de om de galna åren, då de möttes av avsvimmade killar i logerna, och fick dildos kastade efter sig.
– De stormade scenen och det var avsvimmade killar i logerna, säger Susie i programmet.
Annons
Benjamin Ingrosso om sin medverkan i Så mycket bättreBrand logo
Benjamin Ingrosso om sin medverkan i Så mycket bättre

Den finskättade systrarna Lili och Susie Päivärinta tog hela Sverige med storm i slutet på 80-talet, när de med monsterhitten Oh mama fyllde folkparkerna och toppade listorna.

Men de hårt sminkade blondinerna vägrade göra något de inte själva ville, redan från början, trots att de hela tiden sexualiserades i branschen och media.

– Vi har alltid varit besvärliga, för vi har alltid gjort som vi själva vill. Vi är kvinnor, blonda, man ska sitta och göra som de vill, gärna kunna sitta i knät på nån producent eller så där. Vi har aldrig varit så, utan har velat göra vår grej och utvecklas, säger Susie.

I lördagens Så mycket bättre kommer systerduon in till gänget när Lisa Nilsson lämnat programmet, och minns tillbaka på sin storhetstid, när de fick poliseskort till spelningarna för att det var så högt publiktryck.

Systrarnas bror Totte, som var med och spelade trummor under turnéerna, berättar i ett tv-klipp hur duon fick minst sagt speciella presenter uppkastade på scenen.

Annons

– Det kom upp små souvenirer på scen, allt från kalsonger och små söta nallar. Det var även en och anan dildo som kastades upp på scen. Efter turnéerna brukade vi samla allt i en stor säck och bara kolla på allt som hade kastats upp, säger brodern Totte.

Därför låg det avsvimmade killar i bandets loge

Susie målar bilden ännu tydligare – konserterna i de fullspäckade folkparkerna var fyllda av fylla och slagsmål.

– Det var vilt, med folkparker och raggare, folk slogs och hade fylla, men det var på ett sätt som inte var så allvarligt som i dag. De stormade scenen och det var avsvimmade killar i logerna, säger Susie.

Markus Krunegård blir förvirrad av de avsvimmade killarna.

– Men det här med svimmade i logerna, jag fattar inte. De tog sig in i logen och sen svimmade de? undrar Markus Krunegård, och får de andra att skratta.

– Nä, de trycktes mot staketet och sen bars de in i logen, förklarar Lili Päivärinta, och fortsätter:

Annons

– Det finns mycket med 80-talet som var kul. Hysteriskt, men kul.

Läs mer:

Annons