Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Lili och Susie bröt kontakten i flera år: ”Blev rätt trötta”

21 nov, 2020 
AvAino Oxblod
FotografFERNVALL LOTTE/Aftonbladet, TT.
Systrarna Lili och Susie Päivärinta blev kända för hela Sverige som just en duo.
Men efter en lång karriär blev de två trötta på konceptet Lili och Susie, bröt kontakten med varandra och pratade knappt på tio år.
– Jag behövde bli Susie och utvecklas på sitt sätt, och du behövde utvecklas på ditt. Men jag tror också att vi blev rätt trötta på konceptet Lili och Susie, säger Susie i Malou efter tio.
Annons
5 klassiska 80-talsserier vi minnsBrand logo
5 klassiska 80-talsserier vi minns

Under några år på 80-talet var systerduon Lili och Susie det största i Sverige, och skivor och folkparksturnéer med de blonda artisterna gjorde enorma succéer. Efter en tid borta från rampljuset är Lili och Susie Päivärinta nu tillbaka och mer aktuella än på länge med sin medverkan i Så mycket bättre.

I en intervju med Malou von Sivers i Malou efter tio berättar systrarna att de hade en lång period ifrån varandra, men att de nu är tajtare än någonsin.

– Det är jättebra nu, nu känner vi att vi är starkare ihop än någonsin. Först har vi gått så här, och gjort varsin resa, och sen hittat tillbaka till varandra. Då tillåter man varandra att Susie är Susie, och Lili är Lili, och tillsammans är vi verkligen Lili och Susie, säger Susie Päivärinta i programmet.

Annons

– Jag håller med. Det var en lång glipa på tio år, säger Lili.

– Vad berodde den glipan på, undrar Malou von Sivers då.

Susie konstaterar att de två tröttnade på varandra och att vara konceptet Lili och Susie.

– Jag behövde bli Susie och man måste liksom utvecklas på sitt sätt, och du behövde göra ditt. Sen blev vi rätt trötta på konceptet Lili och Susie också, säger Susie.

– Det var väldigt mycket överallt, Lili och Susie, Lili och Susie. När man turnerar, skivor, fyller Lili i.

– Blev ni trötta på varandra, undrar Malou von Sivers.

– Ja, jag tror det. Både och, säger Lili.

Lili och Susie levde olika liv

Medan Lili fokuserade på att hjälpa djur, reste världen över och hade ett tv-program på TV4 blev systern mamma tre gånger.

– Vi hade väldigt skilda liv, konstaterar Lili.

Susie Päivärinta menar att hon också behövde fokusera på sitt eget artisteri för att hitta sig själv som sångerska och låtskrivare.

Annons

– Jag kände också att jag behövde göra en resa med musiken, hitta mig som låtskrivare och sångerska. När man är Lili och Susie är man hela tiden vi, och jag tycker vi är det bästa, världen borde tänka mer vi för då skulle den se bättre ut. Men i bland behöver man vara lite jag också. Man behöver hitta vem man är, var man står och vad man vill göra.

Läs mer:

Annons