Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Lina Andersson är Feminas nya bloggare: ”Kommit hem”

11 maj, 2021 
Lina Andersson.
Lina Andersson är Malmöbloggaren som älskar färg, mode och sin hemstad.
Nu ansluter sig ”en lång blondin” till Feminas blogggäng.
Lär känna henne här!
Annons
7 Twitterkonton att följa om du vill få dig ett skrattBrand logo
7 Twitterkonton att följa om du vill få dig ett skratt

Välkommen till Femina! Hur känns det?

– Det känns så roligt. Jag har bloggat i tio år, och den har varit på lite olika ställen. Nu känns det som att det som att ha kommit hem, det känns stort och härligt. Plattformen jag var på lade ner, men redan innan dess hade jag börjat fundera på vart jag ville vara – jag gjorde en lista, och satte Femina högst upp. Det är ett härligt gäng där, men coola kvinnor som jag kan identifiera mig med.

För de som inte känner till dig, berätta lite om dig själv!

– Jag är 42 år och bor i Malmö. Bloggen består av det jag inspireras av och mitt liv. Bloggen är väldigt mycket Malmö och Köpenhamn. Malmö är en stad som är ofta i media, men man ger en sjukt orättvis bild. Det finns så klart sanningar i det, men det är en onyanserad bild. Jag älskar att visa mitt Malmö, och det lite sydliga perspektivet. Vi är mer präglade av Köpenhamn än Stockholm här.

Vad jobbar du med utanför bloggen?

– Jag driver två företag, en reklambyrå som jag startade för sju år sedan i Malmö, där jag är AD – art director – och delägare. Sen har vi ett smyckesföretag som också fyller tio år, som vi driver lite vid sidan av.

Annons

Varför började du blogga?

– Jag började blogga för att jag flyttade till Istanbul, för att jag ville att mina vänner och familj hemma skulle se vad jag gjorde, och jag blev extremt förtjust i det. Sen flyttade jag hem, men tog med mig bloggen och fortsatte.

Vad har Feminas bloggläsare att se fram emot från dig?

– Det sydliga perspektivet, och med det kommer mycket outfitinspiration. Jag är mycket mer Köpenhamn än Stockholm i min klädstil, och även när det kommer till mat och så.

– Men sen vill jag också bidra med en uns realitycheck. Jag tror man ska hitta den balansen på sociala medier, att det inte är alldeles för mycket filter och perfekt. Jag försöker få till det i bloggen – allt från feminism och PMS, till att vara det här härligt inspirerande.

Var hittar du din inspiration?

– Jag har ingen klockren stilförebild, utan hittar inspiration mer i min närhet, från människor jag umgås med. Karoline de la Concha är en typisk sådan som har präglat mig mycket i min klädstil.

Lina Andersson

Ålder: 42 år

Familj: Sambo och en femåring.

Bor: Malmö

Jobb: Är art director på en byrå, driver ett smyckesföretag och skriver bloggen ”En lång blondin”

Annons